Småbarnspappan 
Tommy väcks 06.30
Foto: Maria Annas
Efter jobbet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Småbarnspappan Tommy väcks 06.30

-- Jag tänker att den tiden kommer då jag får sova så mycket jag vill. Innan barnen föddes brukade jag sova till nio, säger småbarnspappan och nattjobbaren Tommy.

Publicerad 25 augusti 2009

Sömnen räcker aldrig till för Tommy Sjöström. Det ser tvååringen och femåringen till att den inte gör. De vaknar tidigt vilken dag det än är. Om det så är en dagis-dag, en regnig söndag eller en semestermorgon i Thailand. »Pappa, pappa, vakna nu«, säger de och ruskar om honom. Varje dag är ett äventyr för dem – har man vaknat är det tråkigt att ligga i sängen, tycks de resonera.
– Jag skulle gärna vilja sova mer, säger Tommy. Men nu är livet just så här. Jag tänker att den tiden kommer då jag får sova så mycket jag vill. Innan barnen föddes brukade jag sova till nio.

 Tommy Sjöström.
 Tommy Sjöström.

Oftast jobbar han sent in på natten, men det bryr sig inte ungarna om. Halv sju vaknar de som förinprogrammerade väckarklockor, och då går mamman till jobbet och pappa Tommy stiger upp.
– Jag minns inte när jag ställde en väckarklocka sist.
När de var på semester i Thailand var barnen vakna längre på kvällarna. Men det påverkade inte uppstigningen. Tommy har en teori om det:
– Situationen när man är ledig och är i ett varmt land gör att man är avslappnad på ett annat sätt och behöver inte sova så mycket som man måste när man ska jobba i detta nordiska kalla land.
Tommy vill ändå inte klaga. För det mesta stiger han upp utan att känna sig ­jättetrött. Däremot kan han dippa lite efter lunch.

För att orka med sitt liv ser han till att få vardagsmotion som att cykla till jobbet på Långholmen och tillbaka på natten. Dessutom springer han regelbundet.
– När jag kommer hem på natten, varvar jag ner med tv eller data. Kollar Facebook och så. Sen är det inte svårt att somna. Jo, om det är små oljud som stör, som tickande klockor. Det är värre än om grannarna har fest. Fast det har de ju nästan aldrig!

Outsövde Tommy

Namn: Tommy Sjöström.
Ålder: 34 år.
Yrke: Servitör.
Favoritsak i sängen: Ostördhet. Att barnen sover i sina egna sängar hela natten.
Tommys sömntips: Acceptera din ­livs­situation – har du småbarn får du räkna med mindre sömn. Det kommer att gå över!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.