Johan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sjuk vill ha extra ledighetsdag

Jag förstår inte riktigt varför en heltidsanställd som är sjuk på röda dagar inte skulle få extra ledighetsdagar för dessa, till exempel vid sjukdom 24--26 december. I samma paragraf i Gröna Riks-avtalet står det ju längre ner, under rubriken »Helglön för timavlönad«, att med arbetad tid jämställs sjukfrånvaro, semester, extra ledighetsdag samt ledighet med tillfällig föräldrapenning. Förklara!

Publicerad 3 mars 2009

Enligt avtalet, så tjänar en heltidsanställd in en extra ledighetsdag för varje röd dag som han eller hon arbetat, haft sin ordinarie ledighetsdag enligt schema eller semester. Sjukfrånvaro räknas inte till något av dessa alternativ. Du skulle ha arbetat, men varit hemma och eventuellt fått sjukersättning eller sjuklön.
Att vara hemma med sjukt barn, vabba, ger inte heller någon extra ledighetsdag. Våren 2010 är det dock dags för HRF och SHR att förhandla om avtalet igen, så skicka gärna in en motion till avtalsrådet med ­förslag på förbättringar!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här