Rachelle har flera mål i sikte
Rachelle Larsson skulle vilja jobba som showartist utomlands. Eller plugga eventmanagment i Australien. Eller jobba på Disneys fartyg i USA, Foto: Thomas Harrysson
Porträttet Laserdomevärdinnan

Rachelle har flera mål i sikte

Rachelle Larsson slits mellan längtan att jobba med unga och passionen för att stå på scen. För tillfället har hon hittat det perfekta mellantinget – värdinna på Laserdome.

Publicerad 26 augusti 2016
Rachelle Larsson leder grupperna genom spelen och visar hur de ska göra.
Rachelle Larsson leder grupperna genom spelen och visar hur de ska göra.

Hon har aldrig varit rädd för att ta plats, höras eller synas. Nu är hon utbildad musikalartist och fritidsledare, och sedan drygt tre år arbetar hon som värdinna på Laserdome i Skövde. Det kan låta spretigt, men för Rachelle Larsson hänger allt ihop.
– Jag har alltid älskat att showa, att vara i centrum. Jag älskar att träffa folk och jag pratar mycket. Mina kollegor brukar säga: »Ser du inte Rachelle så hör du henne«. Och jag är en naturbegåvning när det gäller unga. De dras till mig. Jag brukar säga att det är för att jag är ett barn själv, jag är jävligt barnslig.

Vad gör du på Laserdome?
– Det är så himla kul! Laserdome är vår huvudgrej, och så har vi femkamper där man tävlar i allt från mekaniska tjuren och sumobrottning till bungyrun. Jag leder grupperna genom spelen, hjälper dem och visar hur de ska göra. Det är mitt jobb att se till att de har kul och att de vill komma tillbaka.

Vilka egenskaper är viktigast i ditt jobb?
– Man måste vara engagerad och intresserad av att ge kunden bästa möjliga service. Man måste vara lekfull, social och ha pondus. Det gäller att kunna ta plats, göra lite show av det.

Rachelle om facket

»Det var min chef som sade att jag skulle vara med. ›Nu läser du igenom ditt anställningsavtal ordentligt, och så går du med i facket‹ sade han. Och jag lyssnar alltid på honom, haha. Men det var väldigt lätt att gå med, inget krångel.

Det låter som en form av artisteri.
– Det är ju det! Det är samma tänk för mig. Ska man göra något roligt, så ska personalen vara med och göra det jävligt roligt. Så är det för mig. Vår kvalitet ligger mest i vår personal.

Finns det en vanlig arbetsdag?
– Nej, egentligen inte. När jag kommer till jobbet så vet jag oftast hur många gäster jag ska ha, men det står inte deras ålder eller vilka de är. Jag har ofta ingen aning om det är en svensexa, en kickoff eller en skolklass. På söndagar har vi nästan alltid massor av barnkalas. Jag jobbar alltid då, det passar mig väldigt bra. Men jag jobbar ju inte heltid och det passar mig också bra, för jag har så mycket att göra på fritiden. Jag sjunger och älskar att hålla på med musikaler, jag har spelat en del här i Skövde.

Rachelle Larsson

  • Ålder: 25 år.
  • Familj: Syster, pappa och mamma. »Mamma är min stora inspiration. Hon är så godhjärtad och har visat oss att allting går om du vill.«
  • Gör: Har precis tagit examen från fritidsledarprogrammet på Axevalla folkhögskola. Är värdinna på Laserdome i Skövde och fritids­ledare på fritidsgård. Arbetar med föreningen Voice of Charity som använder musik som integration. »Den drivs av två fantastiska personer, Mathias Rönningberg och Helena Sjöholm. De vann pris som Årets folkbildare nyss.« Sjöholm. De vann pris som Årets folkbildare nyss

Har det alltid varit sång som är din grej?
– Ja, alltid. Men faktiskt, för att vara så stor som jag är så är jag ganska duktig i dans. Jag har ganska mycket rytm och taktkänsla och jag är väldigt följsam. Just nu jobbar jag med något som heter Voice of Charity, ett ungdomsprojekt som använder musik som integration. Nu jobbar vi med en uppsättning av »En Julsaga«. Det kommer att bli jättehärligt. Jag ska sjunga duett med en kille från Armenien som håller på att lära sig svenska. Det är fantastiskt att se den personliga utvecklingen hos ungdomarna.

Du har utbildat dig till fritidsledare också. Varför känns det viktigt att jobba med unga?
– Kanske för att jag aldrig hade det stödet själv när jag växte upp. Jag fattade aldrig det här med fritidsgårdar eller så. Det är inte lätt att vara ung i dag, med sociala medier och utseendefixering. Det är jätteviktigt att lyfta fram de unga och visa att de duger precis som de är. Och så hatar jag mobbning.

Hur tänker du dig framtiden?
– Jag har så himla mycket planer! Jag vill jobba som showartist utomlands. Och så vill jag plugga eventmanagement i Australien. Och jag vill jobba på Disneybåten i USA. Jag har kontakter där och vet att de behöver fritidsledare. Du ser, det spejsar ut jättemycket. Men nu tänker jag att jag ska jobba några år, få lite erfarenhet och skaffa mig en grund att stå på.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här