Avtal 2010
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nya avtal på bank, Pizza Hut och nöjeståg

Anställda på allt från bankmatsalar till SJ:s partytåg har fått nya kollektivavtal.

Publicerad 29 juli 2010

Fem mindre avtal har tecknats under sommaren. Det rör sig både om företagsavtal som Pizza Hut och SJ Event och branschavtal för ordningsvakter och anställda i bankmatsalar.

Ett nytt avtal finns också för det ett fåtal restauranger som har kvar det gamla serveringslönesystemet. Serveringspersonalen har en garanterad lönedel och får resten i procent på försäljningen. Den garanterade minimiinkomsten för dessa anställda har räknats upp.

De allra flesta av de här avtalen är tillägg på avtalet SHR Riks och följer riksavtalet.

Kort om de nya avtalen

Höjningar och nya löner gäller från 1 maj 2010 om inte annat anges.

Avtal Höjning av utgående lön Avtalets nya minimilöner
BAO, bankernas lunchmatsalar Månadslön för tillsvidareanställd på heltid ökar med 200 kronor generellt, 200 fördelas i pott. Matsals-, köksbiträde: 18 040
Kock, kallskänka, servering:
18 395
Förste kock och kallskänka:
18 750
Föreståndare: 19 350
SHR, för ordningsvakter med förordnande Timlönen ökar med 2:32. 120:14 per timme
 SHR, för företag med serveringslönesystem Garantilönen ökar med 2:32 i timmen eller 400 i månaden. Garanterad minimiinkomst av rörlig lön för serveringspersonal: 106:06 i timmen, 18 349 i månaden.
Pizza Hut  Som i avtalet SHR Riks. Timlön för anställda med matsalsarbete som inte kräver förkunskaper.
Ingångslön: 102:80
1 års vana: 104:50
2 års vana: 106:20
3 års vana: 107:90
4 års vana: 113:50
5 års vana: 115:20
6 års vana: 116:90
7 års vana: 118:60
SJ Event  2:32 per timme eller 400 i månaden. Avtalets minimilöner räknas också upp med 2:32 per timme eller 400 i månaden från 1 maj 2010.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här