Lakritsmunkar förtjänar så klart lyxigt sällskap: En glass som smakar både whisky och lakrits. Dippen bidrar med syrlighet och hetta.
Lakritsglass
8 10 portioner
- 5 dl vispgrädde
- 5 äggulor
- 2 äggvitor
- 1 dl florsocker
- 2- 3 tsk lakritsgranulat
- 1 tsk whisky
- 2 tsk vaniljsocker
Vispa grädden. Vispa äggulorna och florsockret. Lös granulatet i whiskyn och blanda ner i äggulorna.
Vispa upp äggvitan. Vänd ner grädden och den uppvispade äggvitan i smeten. Häll upp massan i en form. Ställ in i frysen minst fem timmar.
Fakta
Päron- och ingefärsdipp
8 – 10 portioner
- 2 stora, hårda päron
- 1 citron, saft och finrivet skal av en 1/2.
- 4 cm ingefära
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1/2 torkad piripiri eller spansk peppar
Skala päronen och skär dem i klyftor. Skiva klyftorna tunt. Lägg bitarna i en kastrull.
Droppa över citronsaften. Riv ingefäran och lägg i kastrullen, häll på vattnet, koka upp och sjud cirka 5 minuter.
Tillsätt sockret och sjud ytterligare några minuter.
Lägg i citronskal och chilin. Låt dippen kallna.
Serveras som tillbehör till de härliga lakritsmunkarna här.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.