Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krogar får 1,5 år på sig att ordna rökfritt

Publicerad 2 juli 2002

Sveriges alla krogar ska ha rökfria avdelningar. Det beslutade riksdagen i maj.
Hittills har bara krogar med fler än 50 sittplatser behövt inrätta en speciell rökavdelning, men nu kommer reglerna att skärpas i två steg:
? Det ska finnas rökfria områden på alla restauranger från 1 januari 2003.
? Den 1januari 2004 måste restaurangerna själva se till att vara helt rökfria. Rökning ska ske i välavgränsade avdelningar, där ingen servering ska förekomma.

Frivilligt först
I första hand ska företagen bli rökfria på frivillig väg. Lyckas inte branschen med det hotar regeringen med lagstiftning mot rökning.
Hotell- och restaurangfacket tycker att det är bra att företagen först får ett år på sig för att skapa en rökfri arbetsmiljö.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här