Ur artikelarkivet Arbetsrätt
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Högre lön i nöjesparker från 1/4

Minimilönerna på lek- och rekreationsparker höjs med mellan 1:44 och 2:96 i timmen beroende på ålder, anställningstid och arbetsuppgift. Dessutom finns en lönepott som är 3,3 procent av lönen som ska fördelas lokalt vid företaget.

Publicerad 31 mars 2003

Fast anställda
16-17 år: timlön 53:00, en ökning med 1:69
18-20 år   : timlön 61:80, en ökning med 1:97
21-23 år   : timlön 74:80, en ökning med 2:39
24 år och äldre: timlön 80:67, en ökning med 2:58

Efter 8 månaders anställning hos samma arbetsgivare gäller en högre lönetabell:
18-20 år: timlön 70:49, en ökning med 2:25
21-23 år   : timlön   82:22, en ökning med 2:63
24 år och äldre: timlön 88:08, en ökning med 2:81

För kvalificerad personal, med tre års yrkesvana, betalas minst 92:84 / tim, en ökning med 2:96. De får dessutom tillägg på 350 kr/mån efter 12, 24 och 36 månaders anställning.

För säsongsanställda gäller följande minimilöner:

16-17 år   : timlön   48:00, en ökning med 1:44
18-20 år   : timlön   55:89, en ökning med 1:68
21-23 år   : timlön   67:95, en ökning med 2:05
24 år och äldre: timlön 76:71, en ökning med 2:30

Efter 8 månaders anställning hos samma arbetsgivare gäller även för säsongarna en högre lönetabell:
18-20 år   : timlön   66:74, en ökning med 2:01
21-23 år   : timlön   78:25, en ökning med 2:35
24 år och äldre: timlön 85:48, en ökning med 2:57

För att få fram månadslönen ska timlönen multipliceras med 167.

Ob-ersättningen höjs med 49 öre till 16:22 per timme. Som obekväm arbetstid räknas hela lördagen, söndagen, helgdagsaftnar och helgdagar.

Avtalet har slutits mellan Tjänsteföretagens arbetsgivarförbund och Musikerförbundet. Det gäller till den 31 mars nästa år. HRF har tagit över avtalet från Musikerna och ska förhandla nästa gång.

<< Tillbaka till artikeln

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här