Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hejdå, klassen

Äntligen studenten! Efter tre år på hotell- och restaurangprogrammet vid S:t Görans gymnasium på Kungsholmen i Stockholm tog eleverna, som Hotellrevyn följt, studenten.

Publicerad 9 oktober 2002

Glada, finklädda, lätt berusade av champagne och stundens allvar klev de in i skolan för att avsluta tre lärorika år.

Hotellrevyn var med när de kramades, sjöng, tog emot stipendier och premier ur rektorns hand. Och när de sprang ut med studentmössan på.

– Titta, min chef kom med blommor och ett halsband, sa Priscilla Musa stolt och visade upp sin present. Hon var för dagen klädd i studentmössa, lång ärmlös klänning och skor med silverpaljetter.

Har följts åt länge

Micaela Olmos Verdugo kramade sin kompis, de har följts åt under hela gymnasietiden och båda är nu receptionister.

Grabbarna, nu kockar, dunkade varandra i ryggen. Grabbar kramas inte.

De talade mer om vad de skulle göra efter studenten. Resa, jobba, måla hus och göra lumpen. De flesta eleverna får bara någon veckas ledigt, sedan ska de börja arbeta och de flesta har fått jobb på sina gamla praktikplatser.

Det var Jarl Moberg, Rickard Olofsson, Jimmy Nordered, Johan Oreskovic, Micaela Olmos Verdugo, Anders Danielsson, Oscar Moëll, Adam Nielsén, Priscilla Musa och Therese Petersson som tog examen.

Tio elever som startade i samma klass 1998 och som sedan har gått i sex olika klasser. Hotellrevyn har bevakat deras utbildning i tre år.

Jane Ilstedt, elev på guldsmedsutbildningen, sjöng solo i entréhallen och fick övriga studenter att både sjunga och dansa.

Sedan försökte rektorn få ordet. Det var Lars Sydlers första studentavslutning på S:t Görans gymnasium, han blev rektor i höstas.

Två fick premier

Han började med att dela ut stipendier och premier. Två av ”våra” elever fick premier för gott skolarbete, Therese Petersson och Johan Oreskovic.
– Något ni får nytta av i framtiden, sa rektorn.

Sedan var eleverna för uppspelta och trots att Lars Sydler vädjade till dem att vara tysta gick det inte så bra.

Hans tal om ungdomen, de höga kraven och det mångkulturella samhället fick få lyssnare.
– Vi vill inte höra, ropade en elev ouppfostrat.

Avslutningsvis sjöngs Nationalsången.
När dörrarna öppnades sprang eleverna ut till föräldrar, syskon och släkt för att bli firade med blommor och kramdjur runt halsen och för att bli fotograferade.
Johan tände en stor cigarr – dagen till ära.

Bildtext: (Foto: Denny Lorentzen)
Receptionister och bästa vänner. Micaela Olmos Verdugo och Priscilla Musa är färdigutbildade och har båda fått jobb på hotell i sommar.

Dagen innan studentdagen samlades eleverna till en gemensam lunch tillagad av förstaårseleverna. De fick pestokryddad kyckling, kulpotatis och cidersås och chans att träffas och tala med varandra. Sista läsåret har eleverna inte träffats mycket eftersom de haft mycket praktik.

Priscilla tog silverpaljetter på fötterna.

Alla sjöng och dansade till guldsmedseleven Jane Ilstedt vackra sång.

Therese Petersson tog stolt emot premie ur rektor Lars Sydlers hand på studentdagen. Hon letade sedan efter sina föräldrar bland de etthundra hemgjorda skyltarna.

Johan, får gratulationer både i form av blommor runt halsen och via mobil.

Yes, nu är det över. Anders Danielsson och Oscar Moëll, två glada studenter.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här