Lättlagade, nyttiga, billiga och praktiska. Systrarna Eisenman ser gärna soppskålar på matbordet. Här delar de med sig av recept på två värmande soppor.
– Soppor kan varieras efter säsong och tillfälle. Och det måste inte vara tråkig vardagsmat. Man kan lyxa till den till fest och förbereda den i god tid, säger Lisa Eisenman Frisk om hennes och systern Monicas favoriträtt.
– Barn gillar också soppa, bara man inte har i för konstiga smaker. Och så kan man laga mycket på en gång och frysa in. Dessutom är det ganska nyttigt.
Morotssoppa med citronkräm
4 portioner
1 kg morötter
1 gul lök
5 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 tsk spiskummin
1, 5 tsk curry
1 l kycklingfond
1 dl vitt vin
skal från 1 citron
2 tsk citronsaft
2 dl crème fraiche
1 tsk honung
1 kruka färsk koriander
nymalen svartpeppar
Supersnabba kikärtsoppan
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 fänkålshuvud
2-3 rosmarinkvistar
olivolja
lite chiliflakes (om så önskas)
2 burkar kikärtor à 400 g
1 l grönsaksbuljong
nymalen svartpeppar
Basilikaolja:
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
Tillbehör:
färskriven parmesan
ett halv paket bacon
- Skala och skiva lök och vitlök. Skiva fänkålen (spara vipporna). Hacka rosmarinen.
- Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Häll i lök, vitlök, fänkål, rosmarin och eventuellt lite chiliflakes om du vill ha en hetare smak. Fräs tills löken och fänkålen mjuknat.
- Tillsätt en burk kikärtor med spad och enbart spadet från den andra burken, samt buljongen. Sjud i 10 minuter. Kör i mixer, häll sedan ner de hela kikärtorna i soppan, hetta upp på nytt och smaka av med salt och peppar.
- Mixa basilika och olivolja. Ringla lite basilikaolja över soppan och dekorera med fänkålsvipporna eller rosmarin.
- Servera med massor av färskriven parmesan och strimlat, knaperstekt bacon.
Läs mer…
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.