Gothia Towers personal
skänker kläder och prylar
Foto: Anna-Lena Lundqvist
Arbetspasset På jobbet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Gothia Towers personal skänker kläder och prylar

Bland personalen på hotell Gothia Towers i Göteborg pågår en ständig insamling till stadens utsatta. Kläder, husgeråd, leksaker, ja allt som är helt och rent tas om hand.

Publicerad 19 januari 2010

Therese Eriksson jobbar på hotell Gothia Towers marknadsavdelning. Tre gånger om året ordnar hon och Stiftelsen GE Göteborg riktade insamlingar.
– Personalen kan även skänka kontinuerligt genom att lämna det man vill skänka på vårt lager. Sen kommer Kjelle på GE Göteborg och hämtar och kör ut det till de behövande.
Stiftelsen GE har till syfte att göra tillvaron lite ljusare för hemlösa och andra utsatta grupper i Göteborg. Grundtanken är enkel: att ta hand om stadens överflöd och se till att det hamnar hos de behövande.

På våren är det oftast aktivitetssaker till sommarläger för utsatta barn, på hösten varma kläder och inför julen är det julklappar till barn på allmänna institutioner runt om i Göteborg.
– Gåvorna blir fler för varje insamling. Alla vill ge. Särskilt julklapparna är populära. Förra året skänkte vi tillsammans med allmänheten cirka 2 500 julklappar.
Inför varje insamling sätter Therese upp både fysiska informationslappar och meddelanden på hotellets intranät. Hon har även följt med GE ut för att lämna insamlingar.
– Vi brukar ta några bilder och dokumentera insamlingarna både på vårt intranät och i informationsramar vid personalentrén. Det är kul för då kan folk se vart deras saker hamnat. »Titta, där är min mössa eller min boll«.

Hotellet skänker också saker. En gång var det porslin och 700 huvudkuddar som skulle bytas ut, en annan gång var det sängar och fåtöljer, berättar Therese.
Hon tycker att det finns många positiva sidor av samhälls­engagemanget. Hotellet får goodwill, sakerna kommer till användning och personalen får möjlighet att bidra på ett enkelt sätt.
– De allra flesta vill göra något, men man vet inte riktigt hur. Tack vare GE Göteborg får vi möjlighet att göra det.

Gothia Towers, Göteborg

Gör: Samarbetar med organisationen GE Göteborg med att hjälpa stadens utsatta.
Så kan personalen bidra: Genom regelbundna insamlingar av gåvor som kläder, leksaker, julklappar och husgeråd.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här