Bjud på något som alla kan dricka. Dagens alkoholfria utbud har smakbild och kvalité som gör det till ett fullgott alternativ!
V
årens och försommarens högtider bjuder på många tillfällen till kalas. Då krävs goda drycker i glaset, stämningshöjare som är både svalkande och passar till det som serveras.
Systembolagets satsning på det alkoholfria sortimentet gör att valmöjligheterna är många. Antalet alkoholfria alternativ har mångdubblats och kvalitén har generellt höjts.
Spännvidden sträcker sig från alkoholfri öl och cider till vin och andra bärdrycker. Dessutom tänker man på söthetsgraden, det som brukade vara sockersött är numera torrare och betydligt godare att njuta till mat och småplock före maten.
Möjligheten att avlägsna alkoholen i vin och öl efter jäsningen bidrar till att smakbilden i dessa drycker är intakt och ger en betydligt större smakupplevelse än tidigare. Att efterfrågan på alkoholfritt har ökat gör att producenterna lägger möda på kvalitén även här.
Alternativet är att bjuda på en hemlagad dryck. Hägg, lind, fläder och syren har alla blommor som går att »safta«. Fyll glaset med isbitar, addera några centiliter av den koncentrerade saften och toppa med kolsyrat vatten och örter som mynta, citronmeliss, salvia och citronverbena. Drycken är både festlig och god.