Bråk och succéer för Brydlings
Carina och Ulrika Brydling. Foto: Helen Pé
På jobbet Relationer
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bråk och succéer för Brydlings

Nya restaurangkoncept, krogar och kokböcker – systrarna Brydling är en kreativ duo. Även om de kan ryka ihop ibland.

Publicerad 20 november 2014

Alla syskonrelationer håller inte för tätt samarbete. Men för Carina och Ulrika Brydling är det naturligt att arbeta ihop.
– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi är lika men ändå olika. Jag är mer teknisk och Carina är mer estetisk. Jag är motorn och Carina ser till att det blir fint, säger Ulrika.
– Ulrika är mera vd, brukar jag säga. Jag kallar henne för verkställande direktören. Hon går på mer möten, medan jag gärna håller på med menyer och recept, säger Carina.

Efter att ha jobbat parallellt, men inte tillsammans, några år kände systrarna att de ville göra något ihop. År 1998 startade de sin första restaurang  med ­Carinas man, Jörgen.
– Då kände vi direkt att »vilket bra team vi är!« säger Ulrika.
Sedan dess har det rullat på med fler restauranger, restaurangkoncept och en lång rad kokböcker.
För det mesta jobbar systrarna tätt inpå varandra. De är eniga om att det inte alltid är helt friktionsfritt.
– Ibland blir vi Ulrika och Carina, tio år, och bråkar om töntiga saker. Men vi försöker att hålla det professionellt. Det är ju ofta bara bullshit, säger Carina.
– Vi har ofta meningsskiljaktigheter, men löser det snabbt. Jag kan explodera och strax efteråt fråga om vi ska ta en fika. Jag tror att det är bra, för då får man nya infallsvinklar, säger Ulrika.

De är väldigt nära i ålder, inte ens två år skiljer dem åt. Trots det lyser det ibland igenom att Ulrika är äldst, tycker Carina.
– O ja, det brukar de flesta vi träffar haja efter en liten stund.
Ulrika tycker inte att det är så tydligt, men säger att hon vet att Carina tycker det.
– Hon brukar säga att hon får rätta sig efter storasyster, säger hon och skrattar.

Systrarna umgås flitigt även privat. Men eftersom de båda har små barn blir det inte så mycket jobbsnack utanför jobbet.
– Just nu pratar vi mycket barn. Samtidigt jobbar vi ju med vårt största intresse så det är naturligt att det blir lite snack om mat och restauranger också, säger Ulrika.
Både Carina och Ulrika ser många fördelar med att arbeta tillsammans.
– Vi behöver inte tassa på tå för varandra eftersom vi känner varandra väl, säger Ulrika.
– Vi har insett att vi är bättre tillsammans än var för sig. Det är nog det som gör att det funkar så bra, säger Carina.

Brydlings bästa syskontips

  • Försök komplettera varandra, om ni kon­kurrerar är ni på fel spår.
  • Håll det professionellt.
  • Ha högt i tak.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här