Anna-Caren vill mer än
att gnälla vid bardisken
Anna-Caren Sätherberg, bartender och socialdemokrat.
Valet 2010
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Anna-Caren vill mer än att gnälla vid bardisken

I höst kan riksdagen få en bartender. -- I så fall firar jag med en Salty dog, säger Anna-Caren Sätherberg, socialdemokratiskt oppositionsråd i Åre.

Publicerad 24 augusti 2010

För knappt tio år sedan fick Anna-Caren Sätherberg nog. I stället för att gnälla ikapp med gästerna vid bardisken på Country club i Åre engagerade hon sig politiskt.
– Jag blev så irriterad över att allmännyttan skulle säljas ut. När jag hamnade på valsedeln till kommunvalet stod jag långt ner. Men eftersom jag fick många kryss så kom jag in. En orsak till kryssen tror jag är att många kände mig genom krogjobbet.

Tio år senare har kommunhuset i Åre ersatt bardisken. Hon är socialdemokratiskt oppositionsråd som siktar mot riksdagen. Hon står på femte plats på Jämtlandslistan, så det behövs kryss den här gången också.
– Vi får se hur det går, säger Anna-­Caren Sätherberg som flyttade tillbaka till Åre för 15 år sedan efter många år i Stockholm.
– Jag kände att det var dags att flytta hit när jag fick barn.
Hon har fått många efterföljare. Åre har en stor inflyttning, som dock stannat av. Något som Anna-Caren säger beror på allians­partiernas politik i Åre.
– Det byggs nästan ingenting för permanentboende just nu i Åre. Därför har vi de sämsta inflyttningssiffrorna på många år. Så bostadsfrågan är väldigt viktig här.

Anna-Caren ser också turismen, ­eller besöksnäringen som hon säger, som en otroligt viktig fråga.
– Åre är helt beroende av den. Och det finns en enorm potential i Sverige. Något som varken mitt eller andra partier riktigt förstått. Men det börjar bli bättre. Socialdemokraterna tänker göra ett branschprogram för besöksnäringen och det känns riktigt bra, säger Anna-Caren som inte sticker under stol med att hon saknar livet bakom bardisken.
 – Ja ibland. Det jag verkligen uppskattar med jobbet i hotell- och restaurangvärlden är att hur körigt det än är så är det över för dagen då det är slut. Det är inga papper man behöver ta hem och läsa igenom. När man är ledig är man verkligen ledig. Det är en härlig frihetskänsla över det.
Hur går det i valet?
– Vi tar över, både i Åre och i riksdagen.

Anna-Caren Sätherberg, Socialdemokraterna

Ålder: 45.
Bor: I Åre med barnen David, 17, och Simon, 9.
Jobbat på: Country Club i Åre, Riche och O”Learys i Stockholm och på kryssnings­båtar i Västindien.
Politiska uppdrag: Oppositionsråd i Åre och suppleant i Social­demokraternas partistyrelse.
Favoritdrink: Salty dog (vodka, grapejuice och salt).

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här