Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Polisen rensar krogar på lyckohjul

Lyckohjul är olagliga sedan början av februari. Polisen i Malmö har redan fått in 75 procent av de cirka 1 000 spelautomater som uppskattningsvis finns på restauranger, klubbar och affärer i staden.

Publicerad 11 februari 2002

? Restauranger med utskänkningstillstånd har plockat bort automaterna. De riskerar ju tillståndet annars, säger kriminalinspektör Christer Thulin.
Lyckohjul är ett samlingsnamn för olika spel, exempelvis så kallade enarmade banditer. Efter lagändringen får bara Svenska Spels automater, som ”Jack Vegas”, finnas ute på restaurangerna.
Även om större delen av lyckohjulsbranschen är seriös, så finns det en annan sida. De som äger spelen ställer i regel ut dem på restaurangerna mot att de får hälften av vinsten, skriver Skånska Dagbladet.
Och det är en stor inkomst som vissa restauranger nu går miste om. Christer Thulin har sett pizzerior som minskat antalet bord för att ställa in 8?10 automater istället.
Ett problem är att spelautomaternas ägare går ut med felaktig information. De hör av sig till restaurangerna och säger att den nya lagen ska prövas av EU, och att man kan ha kvar spelautomaterna men ”ligga lågt” med det så länge. Men så är det inte.
Nu riktar polisen in sig på de ställen som har dolda spel.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här