Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

O´Learys-härvan börjar redas ut

De anställda på O'Learys i Norrköping har kommit en liten bit på vägen mot att få ut sina löner. Nu har LO-TCO Rättsskydd skickat in en ansökan till tingsrätten om att sätta företaget i konkurs.

Publicerad 1 april 2003

Företaget Procorol, som äger O’Learys, uppmanades att betala sina skulder den 10 februari. Men skulden på 310 000 kronor är ännu inte betald. Företaget anses därför vara på obestånd.
LO-TCO Rättsskydd har skrivit till Norrköpings tingsrätt för att sätta Procorol i konkurs. Det görs på uppmaning av Hotell- och restaurangfacket och de tio anställda som inte fått ut sina löner på tre månader.

I mitten av mars var ärendet uppe i tingsrätten i Norrköping som en muntlig förberedelse. Det hela kompliceras av oklarheter om vem som äger företaget. Sandra Pavlic, som hävdat att hon i oktober köpte samtliga aktier i bolaget, menar fortfarande att hon är aktieägare i företaget. Thomas Mitman, som inte själv kom till förhandlingarna, hävdar att Sandra Pavlic har förfalskat handlingarna. Hon är dock registrerad hos Patent- och registreringsverket som styrelseledamot.

De anställda som inte har fått någon lön sedan november får sitta emellan. Eftersom de inte är formellt uppsagda kan de inte få någon a-kassa. Blir det en konkurs så träder den statliga lönegaratin i kraft och de anställda får ut sina pengar.
Konkursansökan ska behandlas i tingsrätten i morgon, den 2 april.

Läs tidigare artiklar i ämnet
O’Learys i Norrköping närmar sig konkurs. Läs artikeln här>>
Varken lön eller a-kassa för anställda. Läs artikeln här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här