Nyheter

Nytt avtal ger 500 i löneökning

Löneökningar på 500 kronor i månaden, skarpare regler för schemaändringar och bättre arbetstidsvillkor för de som jobbar på turistanläggningar i fjällen. Det är något av innehållet i det nya kollektivavtalet mellan Hotell- och restaurangfacket och Visita.

Publicerad 21 april 2016
Malin Ackholt tycker att förhandlingarna med Visita sker i gott klimat.
Malin Ackholt tycker att förhandlingarna med Visita skett i gott klimat.

Under morgonen godkände HRF:s förbundsstyrelse det nya Gröna Riks-avtalet mellan HRF och Visita. När avtalsrörelsen drog i gång i början av mars gick Hotell- och restaurangfacket ut och krävde löneökningar på 745 kronor på ett år. Resultatet blev nu 500 kronor för elva månader. HRF:s avtalssekreterare Malin Ackholt är ändå nöjd med avtalet som helhet.
– Ja, jag är väldigt nöjd med att vi har säkrat löneökningar på en rimlig nivå för alla i branschen, oavsett om de är kockar på Operakällaren eller steker hamburgare på McDonald’s.
På arbetsplatser där lönerna sätts i lokala förhandlingar kommer fördelningen mellan det generella påslaget och den lokala lönepotten vara samma som tidigare: 40 procent generellt påslag och 60 procent som pott.

Även minimilönerna blir högre i det nya avtalet, med en särskild satsning på de med jobb som kräver minst gymnasial yrkesutbildning. Ungdomslönerna, för anställda under 20 år, höjs också på motsvarande sätt.
– Det känns jättebra att ungdomarna får samma höjning som de vuxna. Rabatten är slut nu, säger Malin Ackholt.

Mer ur nya avtalet

  • Avtalet är på elva månader och gäller från den 1 maj 2016. Här hittar du avtalets minimilöner.
  • Den som av medicinska eller särskilda skäl inte vill omfattas av kostavdraget ska kunna göra en skriftlig överenskommelse med sin arbetsgivare.
  • Skrivelsen ”behovet av halksäkra skor ska utredas av företagets skyddsorganisation eller om sådan saknas av de lokala parterna” ändras till att gälla säkra skor i allmänhet.
  • För att en överenskommelse om frivillig övertid ska tecknas måste arbetstagarens sysselsättningsgrad vara minst 35 timmar i veckan. Gäller bara på det så kallade Turistsupplementet.

Samtidigt tecknades samtliga andra avtal mellan HRF och Visita: Nöjesavtalet, Serveringslöneavtalet, avtalet för ordningsvakter samt Casinoavtalet.

Andra ersättningar, som ob och semestertillägg, kommer att räknas upp med avtalets värde.

Det införs också en rad ändringar i avtalet, bland annat när det gäller kost, skyddsskor och schemaläggning. En ny skrivelse kräver till exempel att arbetsgivare måste samråda med berörda anställda innan hen gör ändringar i arbetstidsschemat, minst 14 dagar innan schemaändringarna börjar gälla. Enligt den nya skrivelsen ska arbetsgivaren också arbeta för att undvika schemaändringar.

Några stora förändringar rör det så kallade Turistsupplementet, som gäller på bland annat skidanläggningar. Reglerna för så kallat frivillig övertid skärps så att färre berörs. Det faktum att avtalet är på elva månader gör också att många fler att omfattas av lönerevisionerna, säger Malin Ackholt.
– De har inte omfattats tidigare eftersom många anställningar avslutas i månadsskiftet april-maj. Nu är de anställda vid lönerevisionen vilket är en väldig framgång för de omkring 15 000 anställda som arbetar i fjällvärlden.

Flera av HRF:s avtalskrav gällde regler för att stoppa missbruket av osäkra anställningar. Svaret på detta är ett nytt partsgemensamt framtidsråd. Här ska Visita och HRF tillsammans arbeta för att komma tillrätta med en rad problem i branschen. Senast sista september ska en arbets- och tidsplan vara klar.
– Här ser vi gemensamt på utmaningarna i branschen och jobbar för att trygga schysta villkor. Nu är det uttalat att även Visita vill göra något åt problemen med för hög omsättning på personal och för många tidsbegränsade anställningar, säger Therese Guovelin, HRF:s ordförande.

Visitas vd Eva Östling är också nöjd med avtalet och det nya framtidsrådet.
– I rådet kommer vi att kunna ta in experter, exempelvis på schemaläggning. Det finns säkert lösningar för att hitta smarta scheman, så att det kan bli fler som får jobba heltid.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 48 artiklar

Alla artiklar i temat (45 till)
Nyheter HÄLSA

Hög diabetesrisk för städare och restaurangbiträden

Kvinnliga städare och restaurangbiträden ligger på topp tre för risken att drabbas av diabetes, visar en ny studie från Karolinska Institutet.

Publicerad 20 september 2019 Kommentera
Hög diabetesrisk för städare och restaurangbiträden
Personer med diabetes måste mäta sitt blodsocker regelbundet. Foto: Hsyncoban/Istockphoto

Kvinnliga städare samt köks- och restaurangbiträden hör till de tre yrken som har högst risk att drabbas av typ 2-diabetes. De har omkring tre gånger högre risk än lärare och sjukgymnaster. Det visar Karolinska Institutets studie av 30 olika yrkesgruppers risk att få sjukdomen.

Stress och oregelbundna arbetstider kan bidra till detta. Men forskarna menar också att det handlar om vilka levnadsvanor man har. Övervikt, dålig kondition och rökning kan påverka.

Om sjukdomen

Typ 2-diabetes är en sjukdom som är allvarlig eftersom den kan leda till komplikationer, hjärtkärlsjukdom och för tidig död. Omkring 7 procent av befolkningen har diabetes.

 

Högst risk bland kvinnor har fabriksarbetare, till exempel handpaketerare.

Bland männen är risken högst för fabriksarbetare och fordonsförare. Manliga städare och restaurangbiträden kom inte med i undersökningen eftersom de inte hör till de 30 vanligaste yrkena för män.

Här skriver Karolinska Institutet om undersökningen.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 48 artiklar

Alla artiklar i temat (45 till)
Nyheter AVTAL 2020

HRF laddar för avtalsrörelse

Hotell- och restaurangfacket rustar för avtalsrörelse. En de viktigaste frågorna är att stoppa den negativa löne­glidningen, säger HRF:s avtalssekreterare Per Persson.

Publicerad 18 september 2019 Kommentera
HRF laddar för avtalsrörelse
– Det är oerhört viktigt att medlemmarna engagerar sig och pratar om avtalsrörelsen på jobbet, säger Per Persson. Foto: Peter Jönsson

Den sista mars nästa år går HRF:s största kollektiv­avtal ut, det så kallade Gröna riks-avtalet med Visita. Arbetet för ett nytt avtal är redan i full gång. Förbundets avtals­sekreterare Per Persson är taggad.
– Det här kommer att bli jätte­spännande. Men vi har många steg kvar innan vi har ett nytt avtal.

Ett avgörande steg tas i oktober. Då ska LO-förbunden besluta om de ska samarbeta i avtalsrörelsen. Per Persson säger att HRF vill se en LO-samordning.
– Jag ser det som uteslutet att inte ha en samordning. Vi behöver det. Vi misslyckades ju att få ihop den 2012, och vi klarar det säkert en gång till. Men över tid gör vi inte det. Vi är beroende av varandra.

Åtta viktiga steg mot avtal

  • 23 oktober. LO:s representantskap ska besluta om förbunden ska ha en samordning i avtalsrörelsen. Här sitter representanter från HRF och de andra LO-förbunden.
  • 31 oktober–21 november. Lokala avtals­konferenser hålls i HRF:s åtta avdelningar. Här kan medlemmarna lämna ändrings­förslag och diskutera avtalet.
  • 22 november. Sista dagen att lämna ändringsförslag via HRF:s hemsida. Alla medlemmar har möjlighet att ge förslag på vad förbundet ska ställa för krav i avtalsrörelsen.
  • 22 januari. HRF:s avtalskrav fastställs vid den stora avtals­konferensen.
  • 3 februari. Hotell- och restaurang­facket och arbetsgivarorganisa­tionen Visita utväxlar avtalskrav med varandra.
  • 20 februari–31 mars. Förhandlingar mellan HRF och Visita.
  • 31 mars. Det så kallade Gröna riks-­avtalet ­mellan HRF och Visita går ut. Flera av HRF:s andra kollektivavtal löper också ut då och ska förhandlas under våren.
  • 1 april. Nytt kollektivavtal på plats?

Ett andra viktigt steg tas i november då HRF:s lokala avtalskonferenser hålls. Där träffas medlemmar från förbundets åtta avdelningar för att diskutera avtalskrav. Per Persson säger att det, förutom lönefrågan, finns gott om frågor att jobba med.
– Det är många viktiga kärnfrågor som anställningsformer, arbetstider, arbetsmiljö. Men vi kommer att behöva prioritera.

En viktig fråga, kanske den viktigaste, handlar om den negativa löneglidningen i branschen, säger Per Persson. I praktiken får HRF:s medlemmar inte ut hela den löne­ökning som förhandlats fram under de senaste avtalsrörelserna.
– Vi ser att det finns ett mönster där arbetsgivare ger mycket pottpengar till folk som inte har tillsvidareanställningar eller som de vet ska sluta inom kort. Det måste vi hitta ett sätt att komma åt. Det är en väldigt viktig fråga. Det är något jag tänker prata om hela vägen fram till nytt avtal.

Under förra avtalsrörelsen, år 2017, var HRF tvungna att varsla om strejk för att få igenom sina krav. En av knäckfrågorna var den låglönesatsning som LO-förbunden hade enats om i sin samordning.
Per Persson har inte alltför stort hopp om att Visita har ändrat inställning i frågan inför årets avtalsrörelse.
– Jag vill inte tala för dem, men om man tittar på hur de ställde sig 2017 så var Visita starkt emot en låglönesatsning. Jag tvivlar på att de har ändrat uppfattning om det.

– Mitt mål är att vi ska få avtal som är så bra som möjligt för alla medlemmar, att vi får en schyst löneökning och att vi får förbättringar på allmänna villkor. Det tror jag att vi klarar.
Men för att nå dit behöver alla HRF-medlemmar hjälpas åt, säger Per Persson.
– Det är oerhört viktigt att medlemmarna engagerar sig och pratar om avtalsrörelsen på jobbet.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 48 artiklar

Alla artiklar i temat (45 till)
Nyheter TÄVLING

Hallå där, Vendela Molin

Vendela Molin går tredje året på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Stockholms hotell- och restaurangskola. Under finalen i Årets kock var hon commis till finalisten Jonas Lagerström från Restaurant Etoile.

Publicerad 18 september 2019 Kommentera
Hallå där, Vendela Molin
Vendela Molin assisterade finalisten Jonas Lagerström. Foto: Samuel Unéus

Hur hetsigt var det i tävlingsköket?
– I början tyckte jag att vi hade all tid i världen, men mot slutet skulle det gå fort så då blev det stressigare.

 Vad var roligast?
– Uppläggningen är jätterolig för man ser det man jobbat med hela dagen komma till liv. Sedan är det så inspirerande att se andra kockar jobba, hur de kan skapa rätter av det de får. Det var också roligt att få jobba med Årets kockelev den andra dagen. Vi fick råvaror som blev över från första dagen och slängde ihop lite rätter som vi bjöd publiken på.

Om tävlingen

Finalen i tävlingen Årets kock avgjordes 12–13 september. Martin Moses, SK Mat & människor, Göteborg, tog hem segern. Elever från Stockholms Hotell- och Restaurangskola och Smedensskolan, Smedjebacken, assisterade kockarna.

Något som var knepigt?
Ibland var det lite svårt att veta vad man skulle göra, men Jonas var jättesnäll och jag hade av en slump jobbat med honom i kvalet också. Man vill inte göra något fel, det är ju finalisternas dröm att vara där.

Hur känns det så här efteråt?
– Det var once in a lifetime, jag kommer inte att få den chansen igen. Det är en jättebra erfarenhet att ha om man själv är intresserad av att tävla.

Ingår i temat: Avtalsrörelsen 2017 48 artiklar

Alla artiklar i temat (45 till)
Fråga om jobbet.
81
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här