Ur artikelarkivet Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

När arbetet blir till aska

En morgon fick Kent och Ngans beskedet att de inte hade ett jobb att gå till. Deras arbetsplats Ming Palace i Eskilstuna hade totalförstörts i en anlagd brand. Ett öde som drabbar många företag i branschen.

Publicerad 7 juni 2008

En tidig morgon i slutet av oktober ringde telefonen hemma hos Ki-Yuen Wu i Eskilstuna. Det var en man från brandkåren som ringde för att berätta att det brann på Ki-Yuens livsverk, restaurang Ming Palace.
– Det är inte sant. Det var det första jag tänkte, säger Ki-Yuen. Han åkte ner till restaurangen för att se med egna ögon. När han kom fram var branden redan släckt, men förödelsen var enorm. Precis hela matsalsdelen var utbrunnen.
– Man hann inte tänkte så mycket. Det enda jag visste var att vi skulle bygga upp den igen, säger han.

Polisen kom snabbt fram till att branden varit anlagd. Någon hade kastat en gatsten genom ett fönster, förmodligen täckt med något brinnande. Kent Tang, servitör, trodde att kollegan som ringde för att berätta försökte luras.
– Jag trodde att det var ett skämt. Jag var ledig den dagen, men jag åkte dit för att titta. När han fick se ödeläggelsen kom oron för framtiden. Vad skulle hända nu? – Det kändes inte alls bra. Jag funderade på hur det skulle bli ekonomiskt och var jag skulle ta vägen.

För Ngan Wing Yam, också han servitör, förde beskedet om branden med sig stor sorg. Han har arbetat på Ming Palace i 25 år, ända sedan restaurangen öppnades 1983.
– Då var jag en småpojke, i dag är jag en gammal man, säger han och skrattar. Omställningen när restaurangen plötsligt var tvungen att stänga blev stor för Ngan.
– Det kom så plötsligt. Jag tänkte »varför händer det oss«, säger han. Kent, Ngan och de andra anställda fick lön genom försäkringsbolaget under tiden som Ming Palace var stängt. Och när återuppbyggnaden startade, nästan omedelbart, fick de som ville vara med och hjälpa till. För Kents del var arbetet en sorts terapi.
– Det var skönt att vara där och göra någonting. Att bara sitta hemma går inte. Det var faktiskt ganska kul att göra det tillsammans, säger han. På ett vis tyckte Kent att situationen var jobbigare än att vara arbetslös på riktigt.
– Då kan man i alla fall ge sig ut och söka jobb. Men jag trivs ju på mitt jobb, så jag ville inte ha ett nytt.

Återuppbyggnaden tog runt tre månader och i februari var det dags för nyöppning. Stödet från Eskilstunaborna var massivt. De två första veckorna var galna, berättar Ki-Yuen.
– Det var helt fullt hela tiden. Men det var kul. Många hade blommor eller kort med sig. En del av korten sparades, och en vägg i restaurangen pryds i dag av uppmuntrande hälsningar från gäster. Annars är stenen som startade alltihop, och som Ki-Yuen har sparat, den enda påminnelsen av branden.

Utredningen lades till slut ner i brist på bevis. Ki-Yuen Wu förstår än i dag inte varför just hans restaurang blev attackerad.
– Ingen aning. Det kanske var någon som var lite knäpp, eller någon som inte vill ha konkurrens. Men jag tror inte att det var någon som var full. Fulla människor kanske slår sönder, men de kastar inte bensinbomber, säger Ki-Yuen. Trots att fönstren fått tjockare glas är han orolig för nya attentat mot restaurangen.
– Men vi kan inte göra så mycket för att skydda oss. Möjligtvis sätta upp övervakningskameror, men det är så svårt att få tillstånd för det.

Det här kan dusom anställd göra

Kolla så att ni har ordentliga brandvarnare och brandsläckare. Fråga din chef om ert systematiska brandskyddsarbete. Det ska finnas på varje företag, enligt lag. Byt ut blinkande lysrör bums. Var noga med att släcka stearinljus och glödande fimpar. Skaffa timer till hushållsapparater som riskerar att bli bortglömda. Förebygg anlagda bränder genom att låsa soprum och förråd, och inte låta askkoppar stå kvar ute. Är du osäker, kontakta den lokala brandkåren. De kommer gärna och informerar.

Några omtalade bränder

November 1998. En brand startar på ett ungdomsdiskotek på Hisingen i Göteborg. 63 ungdomar dör. Fyra killar dömdes för att ha anlagt branden.

April 2004. Hotell Borgholm på Öland totalförstördes av okänd anledning. Två gäster omkom. Hotellets ägare åtalades i höstas för vållande till annans död.

2005-2008. Svarte Jägaren i Gävle utsattes för flera brandattentat på kort tid. Flera av krogens ägare greps nyligen, misstänkta för att ha anstiftat bränderna.

Maj 2007. Hotell CH med restaurang och nattklubb i centrala Gävle totalförstördes efter en anlagd brand. Några hotellgäster skadades lindrigt.

November 2007. Stjärnkocken Melker Anderssons restaurang Grill i centrala Stockholm blev helt utbränd efter ett attentat. Nu har den öppnat igen.

April 2008. Restaurang Olssons Brygga i Arvika brann nästan ner helt. Det var andra gången krogens ägare råkade ut för en anlagd restaurangbrand.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Avtal 2020
Nyheter KONFLIKT

Ikeapersonal tas ut i strejk

Hotell- och restaurangfacket kommer inte överens med Svensk Handel om ett nytt avtal för dem som jobbar på bland annat Ikeas restauranger. I dag varslade HRF om strejk.

Publicerad 2 december 2020 Kommentera
Ikeapersonal tas ut i strejk
Den 11 december bryter strejk ut på tre Ikearestauranger, om inte HRF och Svensk Handel kommer överens om ett nytt avtal. Foto: Mostphotos

Det är två frågor parterna inte kunnat enas om. Dels låglönesatsningen, dels villkoren för deltidsanställda. På Svensk Handels område utgör de en absolut majoritet. Bara 0,07 procent av de anställda som jobbar i varuhusrestauranger har en heltidstjänst.

– Jag trodde att vi hade räknat fel när jag såg siffran, säger Eva-Lotta Ramberg, central ombudsman på HRF och en av dem som förhandlar med Svensk Handel.

Arbetsgivarsidan menar att den lägre tjänstgöringsgraden kompenseras av ob-ersättningen, som är generös jämfört med till exempel Gröna riksavtalet.
– Vi anser att man måste kunna leva på sin grundlön. Den dagen arbetsgivaren upptäcker att du blir dyr med din ob-ersättning blir du schemalagd dagtid, utan ob. Många hanterar det så, det har vi sett över åren, säger Eva-Lotta Ramberg.

Om konflikten

  • Konflikten bryter ut den 11 december klockan 11, om parterna inte kommer överens före det.
  • Strejken omfattar restauranger på tre Ikeavaruhus: Kungens Kurva, Barkarby och Västerås.
  • Förutom arbetsnedläggelse innebär varslet också blockad mot nyanställningar, inhyrning samt mer- och övertid.

HRF vill ha den så kallade norska modellen. Den innebär att man tittar på faktiskt arbetad tid tolv månader tillbaka. Den som har jobbat mycket mertid ska då kunna få sin tjänstgöringsgrad justerad uppåt, så att det motsvarar ett snitt av hur mycket man jobbat.

I går kväll avslutades förhandlingarna med motparten.
– Vi har inget mer att diskutera, det finns inga öppningar i sikte. Därför varslar vi om strejk, säger Eva Lotta-Ramberg.

Nyheter VARSEL

Sista personalen på Heden varslas

Liseberg varslar de sista anställda på Hotell Heden. Orsaken anges vara arbetsbrist på grund av pandemin. Men Hotell- och restaurangfacket menar att det också finns ett annat skäl. Förhandlingarna har avslutats i oenighet.

Publicerad 1 december 2020 Kommentera
Sista personalen på Heden varslas
Hotellverksamheten ska säljas, fastigheten är redan såld. Foto: Mostphotos

Redan i våras varslades 30 personer, större delen av personalen på Liseberg Hotell Heden i Göteborg. Hotellet har varit stängt sedan i juni, men har under hösten haft öppet för luncher och en del mindre möten.

Nu har även återstående femton personer varslats. En nödvändighet på grund av pandemin, enligt Liseberg.

Det är sedan tidigare bestämt att Liseberg ska sälja hotellet, för att frigöra pengar till att bygga ett vattenland och ett nytt hotell. Fastigheten där Hotell Heden ligger är redan såld. Från den 1 april 2021 tas den över av det kommunala fastighetsbolaget Higab.

Nu är även hotellverksamheten till salu, med målet att hitta en köpare till samma datum.
– Vi hävdar att det råder uppsägningsförbud. Anledningen till att de vill säga upp all personal är försäljningen, inte det faktum att hotellet håller stängt när nöjesparken inte är öppen. Det brukar ju ha öppet även när parken är stängd, säger Emil Bäckström, central ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

HRF menar dessutom att det finns en annan förklaring till varslen.
– I lokala förhandlingar har arbetsgivaren sagt att det är svårt att sälja verksamheten på grund av att det finns personal. Detta förnekar de nu, säger Emil Bäckström.

Personalen bör få ha kvar sina tillsvidareanställningar till dess att det finns en ny köpare, anser HRF. Att de som varslas och sägs upp har rätt till återanställning under nio månader räcker inte.
– Nej, säkerheten är större med en tillsvidareanställning. Vi vet heller inte vad en kommande ägare har för planer, hur länge det dröjer innan de öppnar hotellet.

Varsel vid försäljning

Om ett företag säljer sin verksamhet räknas detta i sig inte som saklig grund för att säga upp personal, enligt lagen om anställningsskydd. Men förbudet att säga upp kan hävas om det finns ekonomiska skäl, vilket är vad Liseberg uppger i detta fall.
Personalen har företräde till återanställning i nio månader efter uppsägningstidens slut.

I förhandlingarna föreslog HRF att arbetsgivaren skulle lägga varslen för att sedan dra tillbaka dem när det blev klart vem som skulle ta över. Men det ville inte Liseberg.
– De tyckte inte att det var schyst mot den som skulle ta över. Då tolkar jag det som att de faktiskt säger upp personalen för någon annans räkning.

Nu kommer arbetsgivaren troligen att börja verkställa varslen. HRF överväger om de ska ogiltigförklara uppsägningarna. Det skulle i så fall bli lokala förhandlingar igen. Om parterna fortfarande inte kommer överens då kan förbundet stämma Liseberg i Arbetsdomstolen för brott mot lagen om anställningsskydd, las.

Nyheter KOMPETENS

Bra betyg för HRF:s kompetensprojekt

Hög träffsäkerhet och fina omdömen från deltagare och deras arbetsgivare. Det konstaterar analysföretaget Ramboll i sin utvärdering av HRF:s projekt En värld av möjligheter.

Publicerad 30 november 2020 Kommentera
Bra betyg för HRF:s kompetensprojekt
I projektet En värld av möjligheter har HRF erbjudit kurser i bland annat specialiserad matlagning samt service och bemötande. Foto: Mostphotos

Efter jul avslutas projektet En värld av möjligheter, där Hotell- och restaurangfacket anordnat kurser för branschanställda i Småland samt på Gotland och Öland. Pengarna, runt 8 miljoner kronor, har EU:s socialfond stått för.

I oktober hade 293 personer deltagit i någon eller flera av kurserna.

Frida Ljunggren. Foto: Privat

– Målet var 300 unika deltagare. Det tror vi att vi når för vi har några ytterligare som går i november och december, säger Frida Ljunggren, en av projektledarna.

Det var för att sätta fokus på frågan om kompetensutveckling i hotell- och restaurangnäringen som HRF drog i gång projektet 2018. Man ville stärka yrkesstoltheten och göra det möjligt för fler att stanna och utvecklas i branschen. Tillsammans med Visita och utbildningsanordnare, har förbundet erbjudit kurser som Mat och dryck i kombination, Specialiserad matlagning samt Arbetsledning och ledarskap. Ramboll framhåller i sin utvärdering att man varit lyhörd för att behoven kan förändras.

– Hygien och städ som vi tog fram i samband med corona har blivit väldigt populär, säger Frida Ljunggren.

Hotell- och restaurangfacket utesluter inte att det kan komma fler kompetenssatsningar framöver.
– Vi står redo, vi är beredda att göra det här på nationell nivå. Nu har vi fått en bra erfarenhet och hjälpt många medlemmar till kompetensutveckling. Vi har bra kunskaper om att driva ESF-projekt, så nu väntar vi bara på lämpliga utlysningar att söka, säger Pim van Dorpel, vice ordförande i HRF.

Fråga om jobbet.
101
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här