Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Möte med medlarna i kväll

I kväll klockan 19.00 träffar Hotell- och restaurangfacket medlarna från Medlingsinstitutet.

Publicerad 30 maj 2012

Förhandlingarna i årets avtalsrörelse stannade av i ett mycket tidigt skede. Arbetsgivarorganisationen Visita begärde frivillig medling i mitten på maj.  Och torsdagen den 24 maj varslade Hotell- och restaurangfacket om strejk på 11 arbetsplatser i Stockholm, Göteborg och Malmö.
– Arbetsgivarens handlande har drivit oss till konflikt, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia. Den bild arbetsgivaren ger är brist på respekt och förståelse för hur en typisk HRF:are får sin ekonomi att gå runt.

De tre medlarna utsedda av Medlingsinstitutet är Anders Lindström, Gunilla Runnquist och Jan-Peter Duker. När Hotell- och restaurangfackets förhandlingsdelegation möter dem i kväll blir ett första steg att hitta ett upplägg och en tidsplan som facket och motparten Visita kan vara överens om.
– Vår förhoppning är att vi ska nå en överenskommelse före den 8 juni klockan 14.00 då varslet träder i kraft, säger HRF:S ordförande Ella Niia.

Hotell- och restaurangfacket hoppas att få ett slutbud torsdag den 7 juni för att hinna jobba igenom budet och informera organisationen. Det är tredje avtalsrörelsen i rad som HRF varslar om konflikt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.