Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Möte med medlarna i kväll

I kväll klockan 19.00 träffar Hotell- och restaurangfacket medlarna från Medlingsinstitutet.

Publicerad 30 maj 2012

Förhandlingarna i årets avtalsrörelse stannade av i ett mycket tidigt skede. Arbetsgivarorganisationen Visita begärde frivillig medling i mitten på maj.  Och torsdagen den 24 maj varslade Hotell- och restaurangfacket om strejk på 11 arbetsplatser i Stockholm, Göteborg och Malmö.
– Arbetsgivarens handlande har drivit oss till konflikt, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia. Den bild arbetsgivaren ger är brist på respekt och förståelse för hur en typisk HRF:are får sin ekonomi att gå runt.

De tre medlarna utsedda av Medlingsinstitutet är Anders Lindström, Gunilla Runnquist och Jan-Peter Duker. När Hotell- och restaurangfackets förhandlingsdelegation möter dem i kväll blir ett första steg att hitta ett upplägg och en tidsplan som facket och motparten Visita kan vara överens om.
– Vår förhoppning är att vi ska nå en överenskommelse före den 8 juni klockan 14.00 då varslet träder i kraft, säger HRF:S ordförande Ella Niia.

Hotell- och restaurangfacket hoppas att få ett slutbud torsdag den 7 juni för att hinna jobba igenom budet och informera organisationen. Det är tredje avtalsrörelsen i rad som HRF varslar om konflikt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här