Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF säger nej till bud

Hotell- och restaurangfacket har sagt nej till medlarnas bud om ett nytt kollektivavtal med Visita. För låga lönenivåer, för mycket pottfördelning och inga förbättringar av anställningsvillkoren, menar HRF. Därmed rycker strejken allt närmare.

Publicerad 7 juni 2012

– Vi har tackat nej till medlarnas bud. Vi står fortfarande långt ifrån varandra tyvärr, säger HRF:s avtalssekreterare Malin Ackholt.
I budet ingick en lönehöjning på 620 kronor för en heltidsanställd där 60 procent ska fördelas genom pott och 40 generellt. Minimilönerna skulle, enligt budet, dock bara höjas med 80 procent av höjningen av utgående lön.
– Det är tre gigantiska problem med det här budet. Det är minimilönerna, fördelningen mellan pott och generell höjning och att det inte sägs någonting om anställningsvillkoren, säger Malin Ackholt.

Arbetsgivarsidan i Visita har accepterat budet. För tillfället finns inga fler förhandlingar inplanerade, men HRF har meddelat att man står till förfogande.
– Vi finns till förfogande om Visita vill förhandla om att hitta en lösning. Vi tycker att det är tråkigt att vi har hamnat i den här situationen, säger Malin Ackholt.

I morgon klockan 14 bryter strejk ut på elva hotell och restauranger i Stockholm, Malmö och Göteborg om inget avtal undertecknats innan dess.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här