Nyheter

Metropol Palais stänger

På lördag stängs portarna till Kommunals krog Metropol Palais för sista gången. Det beskedet fick de anställda på ett möte under eftermiddagen.

Publicerad 17 februari 2016
Metropol Palais stänger
I mitten av februari kom beskedet, Metropol Palais stänger. Foto: Lisa Castilla
Cecilia Creutz, HRF-ombudsman.
Cecilia Creutz, HRF-ombudsman.

– Den information jag fått är att de anställda är arbetsbefriade från söndag med full lön, eftersom de stänger krogen. Inga uppsägningar eller andra åtgärder ska ske innan förhandlingar är avslutade, berättar HRF-ombudsman Cecilia Creutz.

Framtiden för Metropol Palais har diskuterats sedan tidningen Aftonbladet avslöjade en rad missförhållanden i verksamheten. Kort därefter meddelade Kommunals ordförande Annelie Nordström att förbundet inte längre ska ha någon krogverksamhet på adressen. Den nya styrelsen för bolaget bakom krogen fick i uppdrag att utreda om verksamheten skulle säljas eller läggas ner. Beslutet föll alltså på det sistnämnda.

– Personalen på Metropol Palais har gjort och gör ett mycket bra jobb under rådande förutsättningar. Men verksamheten har inte utvecklats enligt de planer som gjordes vid starten. Vi bedömer det därför som nödvändigt att så fort som möjligt avveckla restaurangen. Hur lokalerna i framtiden ska användas och vilken typ av verksamhet som ska bedrivas där ska vi återkomma till, säger Bo Carlsson, tillförordnad vd för bolaget Lyran i ett pressmeddelande.

Förhandlingar mellan Hotell- och restaurangfacket och arbetsgivaren kommer att inledas inom 14 dagar. Totalt berörs 13 personer av nedläggningen.