Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Medlemmarna stödjer HRF i avtalsrörelsen

En ny undersökning visar att Hotell- och restaurangfacket har starkt stöd för sina krav i avtalsrörelsen. Tre av fyra medlemmar tycker att facket bör agera oftare för kollektivavtal.

Publicerad 7 mars 2007

Varannan tillfrågad hade velat att facket krävde mer i lönehöjning, minst 1 500 kronor till i månaden. Men mer än var tredje medlem anser att HRF:s lönekrav på 1 000 kronor mer i månaden är rimligt.
Nio av tio medlemmar tycker att det är viktigt med heltidsjobb. Tre av fyra medlemmar tycker att facket bör agera oftare för kollektivavtal.

-Det här visar att vi har starkt stöd från våra egna medlemmar. Det är ju på deras uppdrag och för att få upp deras löner vi agerar. Men det visar också att vi måste informera mer om kollektivavtalen och dess betydelse för löner och anställningsvillkor, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.

Medlemmarna tycker också att HRF är ett fackförbund som är rättvist men svårt att nå. De som svarar upplevs dock som vänliga och kunniga när man väl kommer fram.
Personerna i undersökningen anser att facket har blivit tuffare, men att de kan bli ännu tuffare och att facket syns för lite ute på arbetsplatserna.

Företaget Novus opinion har gjort undersökningen på uppdrag av Hotell- och restaurangfacket.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.