Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Medlemmar får 700 000 efter konditorikonkurs

Först uteblev varorna, sen uteblev lönen. För de anställda på tre konditorier i Karlstadstrakten innebar nya ägare stora problem och så småningom konkurs. Nu har sju HRF-medlemmar fått nästan 700 000 kronor i uteblivna löner.

Publicerad 14 december 2011

Det var efter ett ägarbyte i början av 2011 som flera anrika konditorier i Karlstadstrakten började få problem. Personalen märkte tidigt att saker inte stod rätt till och snart började leverantörer ställa in leveranser, vilket gjorde att några av serveringarna tvingades stänga helt.
– Det fanns helt enkelt ingenting att baka av. Bagarna hade inget mjöl, säger HRF-ombudsman Peggy Nyholm som har företrätt medlemmarna.  
När de anställdas löner uteblev helt i april kallade hon arbetsgivaren till förhandling tillsammans med ett lönekrav. Men varken ägare eller pengar dök upp, och därefter gick det snabbt. I maj begärde facket bolaget bakom konditorierna i konkurs, och i juni var konkursen ett faktum.   
– Vi var tvungna att handla snabbt med tanke på lönegarantin. Vi visste ju sedan tidigare att ägaren inte dykt upp till förhandling, så det fanns ingen anledning att dra ut på det, säger Peggy Nyholm.  

De sju anställda medlemmarna har nu fått sammanlagt nästan 700 000 kronor i ersättning för uteblivna löner.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.