Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Uppsagd via sms får 170 000 kronor

En HRF-medlem på ett hotell i Eskilstuna fick för lite lön och blev till slut uppsagd via sms. Tack vare HRF har hon nu fått 170 000 kronor i utebliven lön efter den felaktiga uppsägningen.

Publicerad 12 december 2011

När kvinnan började jobba som alltiallo på hotellet i centrala Eskilstuna våren 2010 funkade det mesta bra. Men med tiden blev arbetsuppgifterna fler, samtidigt som lönen blev lägre och mer oregelbunden.

En tidig morgon i mars fick hon ett sms från sin arbetsgivare med beskedet att hon fått sparken. Orsaken var att chefen ansåg att hon ställt fram gamla frukostvaror på buffén. Kvinnan försökte då kontakta sina chefer för att förklara sig, men dessa gick inte att nå.

Till slut vände hon sig till HRF som ogiltigförklarade uppsägningen. Facket kallade även arbetsgivaren till förhandling, men trots att både post, mejl och delgivningsservice användes, fick de ingen kontakt. I stället sattes hotellet i konkurs. Kvinnan får nu i stället runt 170 000 kronor i utebliven lön för den tid hon skulle ha arbetat. Pengarna kommer från den statliga lönegarantin.

Fakta

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.