Nyheter julbord

Lovande läge för julborden

Julbordsbokningarna på Tyrol är tillbaka på samma nivå som före pandemin. Nu laddar man för festsäsong – och rekryteringen av julbordspersonal startade redan i somras.

Publicerad 12 oktober 2021
Lovande läge för julborden
Den 25 november drar julborden i gång på Tyrol i Stockholm. Bokningsläget ger hopp om en bra säsong. Foto: Claes Helander/Gröna Lund

Den 25 november slår Tyrol på Gröna Lund i Stockholm upp dörrarna för årets julbord. Redan nu har man 9 500 bokningar, i nivå med säsongen 2019, före pandemin.

– Vi släpper julbordsbokningarna i slutet av augusti varje år. I år märkte vi att det var en större tveksamhet. Men när restriktionerna släppte den 29 september blev det en väldig skillnad, säger Niclas Andersson, restaurangchef.

Niclas Andersson. Foto: Elis Hoffman

Han räknar med att alla 15 000 platser blir bokade till slut.
– Vi tror att det blir ett normalt år i år.

Det hoppades man även i slutet av förra sommaren. Bokningsläget var gott ända fram till oktober. Till slut landade Tyrol på 2 000 gäster.

– Vi hade funderat på julbord för avhämtning innan, men det blev en sporre. Vi levererade 1 000 lådor med julmat, för 3 000 personer. De flesta den 23–24 december.

Som många andra märker Tyrol av personalbristen. Julborden är personalintensiva, med runt 60 anställda per sittning.
Redan i juli påbörjas rekryteringen, framför allt bland säsongarna på Gröna Lund.

– Många är återvändare som har jobbat på Tyrol tidigare. Vi skulle inte klara oss utan dem. Det har varit svårt att rekrytera. Det är jättemånga som söker, men ganska få med de rätta kvalifikationerna. Vi anställer personer med rätt inställning, som vi kan lära upp, säger Niclas Andersson.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här