Nyheter student

Ljus arbetsmarknad väntar

För den som nyss gick ut ett av branschens yrkesprogram finns det jobb att välja mellan. Det vet Bea Isaksson, en av HRF:s tre stipendiater.

Publicerad 15 juni 2022
Ljus arbetsmarknad väntar
Bea Isaksson, som nyss tog studenten från Hotell och turism, går en ljus framtid till mötes. Foto: Privat

Det är bara dagar sedan Bea Isaksson tog studenten från Hotell och turism på Drottning Blankas gymnasium i Malmö. Nu är hon redan ute i yrkeslivet.
– Jag jobbar i bistro och spa på ett hotell i Mossby utanför Ystad, där jag bor. Det är både reception och matservering av olika slag.

Bea är en av tre mottagare av HRF:s stipendium till avgångsstudenter. Summan är på 5 000 kronor, som än så länge sitter tryggt på ett sparkonto.
– För tillfället bor jag fortfarande hemma och jobbar. När jag skickade in ansökan om stipendiet skulle jag på praktik norrut, så det var min motivering när jag skickade in ansökan.

Om Bea

Namn: Bea Isaksson. Gör: Jobbar på hotell. Bor: Ystad. Aktuell: En av tre mottagare av HRF:s stipendium på 5 000 kronor.

Arbetsmarknaden är vidöppen för Bea och hennes klasskamrater, men efter sommaren har hon andra planer innan hon återvänder till branschen.

– Om allt går som det ska åker jag och en klasskompis till lite varmare breddgrader i höst. Det vore jätteskönt om vi får till det.
– Framåt sett vill jag vidareutbilda mig och jobba med projektledning, men det får vänta. I januari rycker jag in i lumpen som skyttesoldat. Det är något jag alltid har velat, och arbetsgivare älskar när sånt står på cv:t.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här