Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Länsstyrelsens krogspanare: »Här jobbar alla svart«

På krogen Mårten Trotzig i Stockholm arbetar alla anställda svart. den slutsatsen drar länsstyrelsens krogspanare efter en inspektion.

Publicerad 6 november 2003

I tisdags gjorde polisen en razzia på restaurang Mårten Trotzig i Gamla Stan i Stockholm. Vid razzian fann polisen och representanter för länsstyrelsens Operation Krogsanering att ingen av krogens personal var anställd av krogens ägare.
Alla var anställda av ett bemanningsföretag, BSK service.

Men bemanningsföretaget finns inte registrerat, vare sig hos skattemyndigheterna eller Patent- och registreringsverket. Den som säger sig vara ägare till företaget saknar f-skattsedel.
– Det här innebär att all personal på Mårten Trotzig arbetar svart, säger Jan-Olof Tibeck, på Länsstyrelsen.

Skattemyndigheten kunde också konstatera att det företag som äger krogen, EK kapitalförvaltning, inte har betalt moms eller andra avgifter sedan i januari i år.
Polisen misstänker att krogen låter flyktingar som vistas illegalt i landet arbeta i köket, och vid tillslaget smet en person när polisen skulle gripa honom.
Jan-Olof Tidbeck begär nu att kommunen omedelbart drar in krogens utskänkningstillstånd.
– Det förutsätter jag att kommunen gör, säger Jan-Olof Tidbeck.

Hotellrevyn har sökt Mårten Trotzigs ägare. Restaurangens anställda meddelar att han befinner sig på semester sedan i onsdags och inte går att nå.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här