Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krögare stämd på kvarts miljon

En krögare i Trelleborg stäms för att ha sagt upp en anställd när den anställda berättade att hon tänkte ta hjälp av facket.

Publicerad 30 januari 2003

En kvinna anställd på en restaurang i Trelleborg fick inte jobba de timmar som var avtalat, schemat kom i sista minuten och när lönen inte heller kom i tid insåg kvinnan att hon behövde facklig hjälp.

Kvinnan berättade för sin arbetsgivare att hon skulle ta hjälp av SEKO, det fack hon var medlem i. Samma dag så rasslade det till i faxen hos SEKO. Det var arbetsgivaren som faxade in ett varsel om uppsägning på den anställde.
En direkt följd av att medlemmen berättat att hon skulle be om facklig hjälp, anser SEKO. De stämmer nu arbetsgivaren inför Arbetsdomstolen.

Den anställda begär 71 500 kronor i lön och sjuklön. Facket begär skadestånd på 160 000 kronor för brott mot föreningsrätten. Hälften av de pengarna ska gå till facket och hälften till medlemmen.
Med ränta och kostnader för rättegången kan notan sluta på en kvarts miljon för arbetsgivaren. Företaget är inte med i någon arbetsgivarorganisation och har inte heller hängavtal.
Tidigast i maj avgörs ärendet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här