Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Krögare dömd – misshandlade gäster med batong

En restaurangägare i Stockholm har dömts för misshandel av tre kroggäster, en lesbisk kvinna och hennes två väninnor. Krögaren anföll kvinnorna helt oprovocerat utanför krogen, kallade dem för »djävla flator« och slog dem med en batong.

Publicerad 17 november 2004

Den lesbiska kvinnan har vid ett tidigare tillfälle nekats inträde till Stockholmskrogen när hon skulle besöka den med sin flickvän. När misshandeln inträffade var hon där med ett större sällskap, sin syster och flera andra bekanta. Sällskapet samlades på gatan utanför krogen när ägaren plötsligt dök upp, märkbart berusad och beväpnad med en batong.

Han slog en av kvinnorna med batongen och när de andra frågade vad han höll på med attackerade han även dem. Han skrek »djävla flator« åt kvinnan och hennes syster, slog båda med batongen och kastade in systern i en busskur.
Misshandeln stoppades av två män i sällskapet som övermannade restaurangägaren och höll fast honom i väntan på polis.

Vid rättegången i Stockholms tingsrätt hade krögaren svårt att förklara sitt handlande. Han sa att han inte hade någonting emot homosexuella, och att det var de tre kvinnorna som attackerat honom. Men flera vittnen, bland annat en polisaspirant, hävdade att han ljög.

Den lesbiska kvinnan är övertygad om att överfallet skedde på grund av hennes sexuella läggning. Åklagaren Robert Näppi är av samma uppfattning.
– Det finns inget annat motiv än att han snedtände, när han såg lesbiska kvinnor, säger Robert Näppi.
Restaurangägaren har nu dömts till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel. Han ska också betala 23 000 kronor i skadestånd till kvinnorna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här