Nyheter tillgänglighet

Krav på tillgänglighet för alla branschföretag

Från och med maj nästa år måste alla restauranger och kaféer vara tillgängliga för gäster med funktionsnedsättningar. Tidigare gällde kravet bara företag med fler än tio anställda, men nu ska undantaget bort. Det beslutade riksdagen nyligen.

Publicerad 13 november 2017
Krav på tillgänglighet för alla branschföretag
Nästa vår ändras reglerna för tillgänglighet på bland annat restauranger och kaféer. Foto: Mostphotos
Rasmus Isaksson, DHR. Foto: Albert Martinsson.

År 2015 utökades diskrimineringslagen till att gälla även bristande tillgänglighet i näringslivet. Följden blev att alla företag som säljer varor och tjänster till allmänheten måste vara tillgängliga för alla sorters kunder, annars riskerar de att stämmas i domstol. I lagen gjordes dock flera undantag, bland annat för arbetsgivare med färre än tio anställda. Men nu är det slut med det. I förra veckan beslutade riksdagen att undantaget ska bort.
– Det är jättebra. Det finns fortfarande problem kvar men det är ett steg i rätt riktning, säger Rasmus Isaksson, ordförande för DHR – Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder.

DHR, och fler med dem, var kritiska till undantaget när lagändringen gjordes. Det är ofta just på de mindre företagen, som kaféer och restauranger, som problem med bristande tillgänglighet finns, menade man. En av anledningarna till undantaget var att inte orsaka oskäligt stora kostnader för små företagare. Det tycker Rasmus Isaksson och DHR är orimligt.
– Lagen är skriven så att du inte behöver att det inte kan krävas att du måste bygga dyra hissar eller bygga om helt. Det kan handla om ramper eller dörröppnare. Om du har ett litet företag med några anställda riskerar du knappast att gå i konkurs på grund av det här. Gör man det har man inte haft en bra affärsidé från början. En bra affärsidé bör inte bygga på att man måste diskriminera grupper av kunder.

Stefan Lundin, chefsjurist Visita. Foto: Visita.

Visita är en av remissinstanserna som varit kritiska till lagändringen, både 2015 och nu.
– Vi tycker att regleringen är otydlig och olämplig. Tillgänglighet är en viktig fråga, men vi tror inte att den här lagstiftningen är rätt väg framåt, säger Stefan Lundin, chefsjurist på Visita.
Organisationen har dock inte fått signaler från medlemsföretagen om vare sig problem eller framsteg sedan lagen ändrades. Stefan Lundin säger att Visitas uppfattning är att de allra flesta företagare i branschen vill arbeta med sin tillgänglighet.
– Vi har stor respekt för frågan. Jag tycker att man ska påtala för företagen direkt vilka brister man upplever. Jag tror att det i många fall kan leda till förändringar.”

Undantaget om antalet anställda försvinner från och med maj 2018.

Fakta: Bristande tillgänglighet

Sedan lagändringen infördes 2015 har bara ett fåtal fall om bristande tillgänglighet prövats i domstol, inget av dem rör hotell- och restaurangbranschen. Däremot har Diskrimineringsombudsmannen utfärdat två tillsynsbeslut som rör branschföretag, en konferensanläggning och en restaurang.

Nyheter MEDLEMSMÖTE

HRF möter medlemmar på Scandic

Scandic är en stor arbetsgivare med många HRF-medlemmar. Den här veckan är de i fokus för ordförande Malin Ackholt.

Publicerad 24 september 2020 2 kommentarer
HRF möter medlemmar på Scandic
HRF:s ordförande Malin Ackholt möter medlemmar på Scandic digitalt. Foto: Peter Jönsson

Under veckan arrangerar Hotell- och restaurangfacket flera digitala möten för medlemmar på hotellkedjan Scandic. Tanken är att medlemmarna ska få diskutera bland annat framtiden för branschen och den kommande avtalsrörelsen med förbundets ordförande.

– Vi måste hitta sätt att ha samtal och diskussioner med medlemmar trots att det pågår en pandemi. Det kommer inte att ersätta möten IRL. Det här är ett komplement, som säkert kommer att fortleva även efter corona, säger Malin Ackholt.

Intresset för de digitala medlemsmötena har varit stort. Hittills har mer än 70 medlemmar deltagit.

– Många upplever det intressant att höra hur kollegor på andra arbetsplatser har det. Sedan kan det komma upp en del individärenden som vi inte kan lösa där, men där vi kan lotsa vidare, säger Malin Ackholt.

Nu tittar HRF på möjligheterna att hålla liknande möten på andra arbetsplatser.

– Sedan har vi fått önskemål om att köra på engelska på Scandic, så det förbereder vi för, säger Malin Ackholt.

Nyheter forskning

Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier

Hur kan hotell- och restaurangutbildningarna hjälpa elever att hantera och förebygga sexuella trakasserier senare i arbetslivet? Det ska forskare vid Linnéuniversitet ta reda på med hjälp av pengar från branschens forskningsfond BFUF.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
Skolan ska ta kampen mot sextrakasserier
Många av branschens yrken är extra utsatta för sexuella trakasserier. Nu ska forskarna försöka ta reda på hur skolan kan hjälpa framtida medarbetare att förebygga och hantera problemet. Foto: Colourbox
Maria Hedlin. Foto: Linnéuniversitetet

Statistik visar att hotell- och restauranganställda tillhör de grupper som är mest utsatta för sexuella trakasserier i yrkeslivet. År 2015 vittnade nästan 16 procent av de branschanställda i Arbetsmiljöverkets undersökning om att de sextrakassererats av andra än chefer och kollegor någon gång det senaste året. Motsvarande siffra inom handeln var 6 procent.

Nu ska forskare vid Linnéuniversitetet hitta sätt för hotell- och restaurangutbildningarna att hjälpa framtida branschanställda att förebygga och hantera problemet.
– Sexuella trakasserier i hotell- och restaurangbranschen är ett problem som varit känt sedan länge, och både bransch och fack har försökt komma till rätta med det. Vår tanke är att utbildningarna ska kunna hjälpa de framtida medarbetarna att förebygga problemet, säger Maria Hedlin, professor i pedagogik och projektledare för studien.

Tillsammans med kollegan Eva Klope, lektor i pedagogik, ska hon nu intervjua elever som går tredje året på något av gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
– Vi tror att det är en stor del av dem som redan fått en del erfarenhet från branschen, kanske genom sommarjobb eller extrajobb, säger Maria Hedlin.

Fakta: Forskningsprojekten

BFUF beviljar varje år medel till forskning som syftar att stärka branschen och dess anställda. Fonden är grundad och finansieras gemensamt av HRF och Visita. Vid den senaste utlysningen beviljades fem projekt sammanlagt 6,7 miljoner kronor. Dessa var:

  • Kompetent, kunnig och stolt: Lärande som varumärkeslöfte i besöksnäringen. Luleå tekniska universitet.
  • Social hållbarhet för framtida medarbetare inom hotell- och restaurang. Linnéuniversitetet.
  • The new ’normal’ and the changing value of tourism education. Högskolan Dalarna.
  • Boosting the sustainable food choice to reduce climate footprint at winter tourism destinations. Högskolan Dalarna.
  • Supporting adoption of climate-smart solutions with lab-based experimental social science. Mittuniversitetet Östersund.

Hon berättar att idén till projektet kommer från utbildningen för yrkeslärare, där hon och Eva Klope undervisar.
– Vi har fått höra att många av yrkeslärarna tycker att sexuella trakasserier är ett knepigt ämne att ta upp med eleverna.

Projektet ska pågå hela nästa år och beräknas vara klart våren 2022. Det är ett av fem forskningsprojekt som nyligen fått medel av BFUF, besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter arbetsmiljö

HRF ska granska arbetsmiljö digitalt

Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud börjar nu med digitala arbetsmiljöbesök. Målet är att få till ett fungerande arbetsmiljöarbete även i coronatider.

Publicerad 22 september 2020 Kommentera
HRF ska granska arbetsmiljö digitalt
Videosamtal ska hjälpa Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att fortsätta sitt arbete även under coronapandemin. Foto: Kent Eng, Colourbox
Kent Johansson. Foto: Jann Lipka/HRF

Coronapandemin har gjort det svårt för Hotell- och restaurangfackets regionala skyddsombud att utföra sitt uppdrag. För att inte arbetsmiljön ska bli lidande börjar förbundet nu med digitala RSO-besök, i form av videosamtal med arbetsgivarna.

Kent Johansson, ombudsman på HRF som har tagit fram modellen, ser flera fördelar.
– En fördel är att vi rent praktiskt kan få fler besök genomförda. Vi plockar bort massvis med restid, säger han.

En annan fördel är att besöken blir noggrant utförda, säger Kent Johansson.
– Det finns självklart fysiska arbetsmiljöproblem som man riskerar att missa när man inte kan göra en okulär besiktning, men det finns många saker som man inte behöver gå runt för att upptäcka. Till exempel i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det är oftast större problem än de rent fysiska, säger Kent Johansson.

Ingår i temat: Coronakrisen 86 artiklar

Alla artiklar i temat (83 till)
Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här