Nyheter Konkurs

Konkurserna duggar tätt

Hittills i år har 165 hotell och restauranger satts i konkurs. Det är en ökning med 15 procent från förra året.

Publicerad 1 juni 2017
Konkurserna duggar tätt
Fler hotell och restauranger går omkull. Hotell- och restaurangbranschen är nu den bransch där konkurserna duggar tätast. Foto: Mostphotos

Årets första fem månader har varit konkurstäta i hotell- och restaurangbranschen, visar statistik från kreditupplysningsföretaget UC. I snitt har 33 företag i månaden gått omkull på grund av obestånd. Under samma period förra året var snittet 29 konkurser i månaden. Det innebär en ökning med 15 procent hittills i år.
– Konjunkturen är urstark och alla branscher utom detaljhandeln anger att efterfrågan är över eller mycket över det normala. Därför är det förvånande att konkurserna i byggbranschen och bland hotell och restauranger ökar så mycket, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

I maj i fjol var konkursutsattheten bland branschens företag 0,49 procent. I år hade den ökat till 0,55 procent. Hotell- och restaurangbranschen är därmed den bransch där risken för konkurs är störst.

I byggbranschen har konkurserna ökat med 17 procent hittills i år och i detaljhandeln med 12 procent. Snittet i landet är 5 procent.

Fråga om jobbet.
112
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här