Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Konflikten på Shangri-La är löst

Efter mer än två års konflikt vid hotellet Shangri-La i Jakarta, Indonesien, har facket och hotellkedjan nu slutit fred.

Publicerad 3 april 2003

De 80 hotellanställda, som strejkat och blivit utestängda från arbetet på Shangri-La, får inte tillbaka sina jobb. I stället får de ett skadestånd. Det är en slags uppsägningslön, vars storlek är hemlig men som facket säger sig vara nöjd med.
Nio fackmedlemmar var stämda inför domstol på stora personliga skadestånd och deras hem var belagda med kvarstad, men nu har företaget dragit tillbaka alla rättsliga processer.

Konflikten slutar i en kompromiss. Troligen är det första gången som en facklig international på detta sätt gör upp med ett multinationell företag om att avsluta en konflikt.
Uppgörelsen blev klar redan i februari, men har hållits hemlig tills nu. I uppgörelsen ingick också att det internationella facket IUL har tagit bort all tidigare information om konflikten från sin hemsida.

Läs en historik över konflikten här>>

Tidigare artiklar:
Indonesien bryr sig inte om HRF-protester. Läs mer här >>
Facket vill ha SAS stöd. Läs mer här >>
FN står bakom fackliga krav. Läs mer här >>
Anställda krävs på 22 miljoner efter lockout. Läs mer här >>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här