Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Köket där potatisskalning är förbjudet

Hotel John i Filipstad får inte längre servera återuppvärmd mat eller potatis som har skalats i hotellrestaurangens kök.

Publicerad 8 april 2010

För lite drygt ett år sedan stängde kommunen köket på Hotel John efter en inspektion. Hotellet fick börja servera mat igen efter en storstädning. I mars blev flera matgäster sjuka och miljöförvaltningen kom på återbesök. Det fanns fortfarande brister, och kommunen förbjuder nu hotellet att syssla med viss mathantering.

Hotellet får inte servera mat som blivit över en dag och sen värmts upp på nytt en annan dag. Inte heller överbliven mat som frysts in.
– De får servera mat som lagats samma dag och är det något kvar på kvällen, så ska det slängas, säger Hannes Fellsman, enhetschef på miljöförvaltningen, till Filipstads Tidning.

Skala potatis och andra rotfrukter är också förbjudet, till dess att kommunen sett att bristerna rättats till.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här