Svenska Kocklandslaget vann World Cup i Luxemburg i går kväll. De tävlade både i det varma och i det kalla köket.
Det var det ett revanschsuget lag som tränat mycket inför uppgiften. Laget, som tidigare vann OS-titeln år 2000 i tyska Erfurt, kom på en femte plats vid förra World Cup.
Årets tävlingsdekor gick i den för årstiden passande snö och is, med skulpturer av choklad som björn och havsörn.
Svenska Kocklandslaget består av Gert Klötzke, lagkapten, Krister Dahl, lagledare, Peter Skogström, Daniel Höglander, Martin Isaksson, Sayan Isaksson, Magnus Lindström, Mathias Herlev Hansson, Magnus Ek, Magnus Johansson, Ted Johansson och Björn Svensson.
De har bara tränat ihop ett år. Stommen från det gamla laget finns dock kvar. Det kalla köket är det mest avancerade och här krävs om möjligt ännu mer träning på precision än i det varma köket.
Världscupen i matlagning ägde rum den 16-20 november på mässan Expogast 2002.
Se www.svenskakocklandslaget.nu
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.