Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

I juni höjs medlemsavgiften

HRF höjer medlemsavgifterna från den första juni. Snittavgiften blir då 235 kronor per månad.

Publicerad 8 maj 2008

Från och med juni höjer Hotell- och restaurangfacket medlemsavgifterna. Tidigare betalade den genomsnittlige medlemmen 217 kronor per månad.

Efter höjningen blir snittavgiften 235 kronor per månad. Det betyder en genomsnittlig höjning med 11 kronor per medlem.
– Vi har inte justerat medlemsavgiften på fyra år. Vi ville också göra ett system som var lite lättare att förstå, säger HRF:s tredje ordförande Malin Ackholt.

Höjningarna blir mellan 11 och 16 kronor beroende på i vilken avgiftsklass du hamnar. Det finns också grupp på cirka 1500 medlemmar som får 21 kronors höjning. Men alla berörs inte av höjningen. Var tionde medlem, runt 4500 personer, får avgiften sänkt med en krona.

– Vi gör en justering av hela avgiftssystemet. Vi utökar den tabell som har funnits med åtta inkomstklasser till ett nytt system med fjorton klasser. Detta gör vi eftersom den tidigare högsta avgiftsklassen var 17 000 kronor i månaden. Lönerna har höjts under de senaste fyra åren och i dag är det många medlemmar som har en högre månadsinkomst än 17 000 kronor, säger Malin Ackholt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.