Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF varslar om strejk

Förhandlingarna kring ett nytt kollektivavtal för cateringarbetarna på LSG strandade i fredags. I dag har HRF varslat om strejk.

Publicerad 12 november 2012

Varslet träder i kraft den 23 november klockan 10 och innebär strejk, blockad mot nyanställning samt blockad mot inhyrning.
Det omfattar cirka 180 anställda på samtliga av LSG:s sex arbetsplatser – flygcatering på Arlanda, Sturup och Landvetter, samt tågcatering på centralstationerna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kollektivavtalet gick ut den sista maj och förhandlingarna har pågått av och till under hösten. Parterna har egentligen inte legat så långt ifrån varandra, men underskriften från flygarbetsgivarna har dröjt.

I fredags träffades parterna igen, men även denna gång utan att gå i mål.
– Arbetsgivarorganisationen anser sig inte ha mandat att skriva på avtalet, som skulle legat på samma nivå som för den övriga arbetsmarknaden, säger HRF:s ansvarige ombudsman Chaker Nassar.  

I klartext betyder det att det är företaget som säger nej. Med varslet hoppas HRF att företaget ska ta sitt förnuft till fånga, fortsätter han.
– Medlemmarna vill ha sina pengar som alla andra på arbetsmarknaden. De har fått vänta i ett halvår, så det är klart att de är förbannade.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här