Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF tar tillbaka stämning mot ISS

I våras stämde Hotell- och restaurangfacket städbolaget ISS i Arbetsdomstolen efter att fem ISS-anställda städare blivit av med jobben på ett hotell i Göteborg. Nu drar HRF tillbaka stämningen.

Publicerad 29 augusti 2014
HRF tar tillbaka stämning mot ISS
Stämningen handlade om ISS-anställda städare som arbetade på Elite Park Avenue i Göteborg. Foto: Nadir Hashmi/Flickr/Some rights reserved
inlinebild
Eva-Lotta Ramberg, jurist på HRF. Foto: Anna-Lena Lundqvist

Stämningen till Arbetsdomstolen handlade om fem ISS-anställda städare som de senaste åren arbetat på hotell Elite Park Avenue i Göteborg. När hotellet beslöt sig för att återta städningen i egen regi blev ISS av med kontraktet och varslade städarna om arbetsbrist. Felaktigt, menade HRF som anser att det handlade om en övergång av verksamhet. I en sådan råder nämligen uppsägningsförbud. ISS å andra sidan menar att ingen verksamhetsövergång skett, och att det därför varit fritt fram att säga upp personal.

Datum för förhandling i Arbetsdomstolen var utsatt till oktober, men redan i juni träffades HRF och ISS i AD. ISS ville då att domstolen skulle besluta om att anställningarna för de fem städarna genast ska upphöra, ett så kallat interimistiskt beslut. AD:s beslut, som kom ett par veckor senare, gick på ISS linje.
– Så med det i åtanke ansåg vi att våra chanser att vinna målet i Arbetsdomstolen var små. Det är ytterst små chanser att domstolen kommer att ändra uppfattning i frågan om verksamhetsövergång, säger Eva-Lotta Ramberg, jurist på HRF.

Hotell- och restaurangfacket utreder nu hur man kan gå vidare i ärendet. 

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.