Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF strandar förhandlingarna

Hotell- och restaurangfacket strandar förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Visita (tidigare SHR).

Publicerad 16 maj 2012

Förhandlingarna mellan parterna som började den 3 maj har varit kärva. Redan den 8 maj ville Visita kalla in frivilliga medlare. Sedan dess har arbetsgivarna inte velat förhandla.

Nu strandar HRF alltså förhandlingarna. Den huvudsakliga anledningen är, enligt HRF:s ordförande Ella Niia, att arbetsgivarna varken velat diskutera arbetsvillkoren för hotell- och restauranganställda eller varit villiga att prata om mer än 2,6 procent i lönehöjning.

Hotell- och restaurangfacket hänvisar till att Visita endast träffat HRF vid två korta tillfällen trots att man har haft sju dagar inbokade för förhandlingar.
-Det är ytterst nonchalant mot oss som motpart men framförallt mot alla anställda i branschen att inte ta det tillfälle som en avtalsrörelse ger för att diskutera hur vi avtalsvägen kan utveckla villkoren för branschen, säger Ella Niia i ett pressmeddelande. Vi har sedan det att förhandlingarna inleddes gjort klart för Visita att vi är villiga att förhandla.

HRF kräver 960 kronor mer i månaden för en heltidsanställd och menar att en löneökning på 2,6 procent ger allt för liten höjning i en bransch där lönerna redan är låga.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här