Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF strandar förhandlingarna

Hotell- och restaurangfacket strandar förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Visita (tidigare SHR).

Publicerad 16 maj 2012

Förhandlingarna mellan parterna som började den 3 maj har varit kärva. Redan den 8 maj ville Visita kalla in frivilliga medlare. Sedan dess har arbetsgivarna inte velat förhandla.

Nu strandar HRF alltså förhandlingarna. Den huvudsakliga anledningen är, enligt HRF:s ordförande Ella Niia, att arbetsgivarna varken velat diskutera arbetsvillkoren för hotell- och restauranganställda eller varit villiga att prata om mer än 2,6 procent i lönehöjning.

Hotell- och restaurangfacket hänvisar till att Visita endast träffat HRF vid två korta tillfällen trots att man har haft sju dagar inbokade för förhandlingar.
-Det är ytterst nonchalant mot oss som motpart men framförallt mot alla anställda i branschen att inte ta det tillfälle som en avtalsrörelse ger för att diskutera hur vi avtalsvägen kan utveckla villkoren för branschen, säger Ella Niia i ett pressmeddelande. Vi har sedan det att förhandlingarna inleddes gjort klart för Visita att vi är villiga att förhandla.

HRF kräver 960 kronor mer i månaden för en heltidsanställd och menar att en löneökning på 2,6 procent ger allt för liten höjning i en bransch där lönerna redan är låga.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.