Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF satsar på att värva fler med ingångsavgift

HRF tappade 2000 medlemmar under förra året. Nu satsar förbundet på att öka närvaron på arbetsplatserna för att vända medlemstappet.

Publicerad 4 april 2011

Om förbundet är mer aktiva ute på arbetsplatserna kommer fler att vilja gå med i facket. Det anser HRF-medlemmar som tillfrågats i en webbenkät. Nu ska HRF testa detta.
– Medlemmarna har efterfrågat fler arbetsplatsbesök. De tror att fler kan tänka sig att gå med om vi blir mer synliga. Därför satsar vi på fler arbetsplatsbesök nu, säger HRF:s förbundsordförande Ella Niia.
Förbundet skjuter till resurser motsvarande 12 anställda under ett år fördelat mellan förbundets åtta avdelningar.
Dessutom införs en ny, lägre avgift för nya medlemmar.
– Undersökningen vi gjorde visar också att medlemmarna tror att många inte går med för att avgiften är hög. Därför börjar vi också med en kampanj i maj med en ingångsavgift på 100 kronor under ett halvår för nya medlemmar. Många vet inte vad ett medlemskap innebär. Detta gör att fler får en möjlighet att pröva det, säger Ella Niia.
Målet är att förbundet ska ha 35 000 medlemmar till årsskiftet. I dag är medlemsantalet 33 000.

Under 2010 tappade HRF totalt 2056 medlemmar. Verksamhetsunderskottet för året blir minus 7 miljoner kronor. 3 miljoner av dessa avser avtalsrörelsen och valrörelsen.
– Vi har ungefär 4 miljoner lägre medlemsintäkter än året innan. Det beror i första hand på medlemstappet, säger Rolf Jerling.
Underskottet vägs upp av 13 miljoner i finansintäkter som beror på utdelningar och avkastningar. Att avdelningarna inte har använt 1,7 miljoner av de pengar till verksamhet som avsatts för året påverkar också. Nettoresultatet blir därför 6 miljoner före skatt.

Faktaruta/HRF-medlemmar

Den sista december 2009 hade HRF 35 877 medlemmar.
På ett år minskade antalet medlemmar till 33 812.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.