Nyheter kvinnodagen

HRF lanserar feministiska verktyg

I dag på internationella kvinnodagen är det premiär för Hotell- och restaurangfackets feministiska verktygslåda. - Vi vill inspirera och skapa aktivitet på arbetsplatserna, säger ombudsman Susanne Bali.

Publicerad 8 mars 2019
HRF lanserar feministiska verktyg
Den feministiska verktygslådan ska inspirera och aktivera, hoppas Susanne Bali. Foto: Jann Lipka/HRF, Mostphotos
Susanne Bali. Foto: Jann Lipka/HRF

Hotell- och restaurangfacket är ett förbund med en feministisk grundsyn. Det slog kongressen fast år 2014. I dag, på internationella kvinnodagen, lanserar förbundet därför en feministisk verktygslåda.
– Vi ser att det här är en viktig fråga. Det får inte bara vara en strävan efter jämställdhet, utan vi behöver konkreta verktyg som leder oss dit, säger Susanne Bali, HRF-ombudsman som arbetat med projektet.

Verktygslådan ligger på förbundets sajt. Här finns länkar och statistik om jämställdhet, som kan vara användbara för medlemmar och anställda.
– Det här är riktat till alla. Syftet är att inspirera och skapa aktivitet kring jämställdhet på arbetsplatserna, säger Susanne Bali.

Det finns sedan tidigare kongressbeslut på att det ska startas ett feministiskt nätverk inom förbundet. Vid senaste kongressen beslutades också att varje avdelning ska ha en jämställdhetsansvarig. Arbetet med detta pågår, säger Susanne Bali.

Här finns HRF:s feministiska verktygslåda: https://www.hrf.net/verktyg-for-jamstalldhet

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här