Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF ber LO-förbund om sympatiåtgärder

Blockaden av Wild 'n' Fresh har nu pågått i en vecka. I dag bad Hotell- och restaurangfacket flera andra LO-förbund om sympatiåtgärder.

Publicerad 12 december 2006

– Att begära sympatiåtgärder är nästa naturliga steg, säger Dan Fransson som är förste ombudsman på HRF:s Göteborgsavdelning.
Blockaden av salladsbaren Wild ’n’ Fresh i Göteborg har nu pågått i en vecka, utan att leda till något avtal. I morse skickade Hotell- och restaurangfacket därför ut en förfrågan om sympatiåtgärder till Handels, Kommunal, Livs och Transport.
– På ett så här litet ställe så blir effekten inte så stor, men det är viktigt för förbunden att hålla ihop, säger Dan Fransson.

Om de fyra LO-förbunden ställer upp innebär det att inga av deras medlemmar kommer att utföra något jobb för Wild ’n’ Fresh så länge blockaden varar.

Den kan nämligen komma att ta slut av helt andra skäl än de fackliga. I går kom uppgifter om att ägaren till Wild ’n’ Fresh saknar permanent tillstånd för livsmedelshantering. Kommunen kan därför tvinga henne att stänga salladsbaren. Om så blir fallet lägger HRF ner sin blockad med omedelbar verkan, säger Dan Fransson.
– Det måste vi. Då har vi ju ingenting att blockera.

Läs mer om blockaden här:
Blockaden i Göteborg fortsätter. Läs här>>
”Vi stannar tills arbetsgivaren skriver på”. Läs här>>
Blockad på Göteborgsföretag i dag. Läs här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här