Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hotellstrejk stör norska prinsessbröllopet

Den långvariga norska hotellstrejken ser nu ut att trassla till det för norska prinsessan Märtha-Louise och hennes blivande make Ari Behn.

Publicerad 15 maj 2002

Kanske kommer bröllopsgästernas sängar att bäddas av strejkbrytare.
Det norska hotell- och restaurangfacket planerar att chartra ett tåg till Trondheim, där yrkesklädda strejkvakter ska kanta kortegevägen fram till kyrkan.
Strejken på de norska hotellen har pågått i en hel månad. Den började i liten skala, men har växt hela tiden. På onsdagen, 15 maj, gick ytterligare 213 fackmedlemmar på 14 företag ut i strejk. Sammanlagt strejkar man nu på 122 hotell runt om i Norge.
Tio hotell i Trondheim är med i konflikten. På minst två av dem är bröllopsgäster inbokade, Britannia och Radisson SAS Royal Garden.
Britannia håller öppet trots strejken med hjälp av anställda som inte är med i facket. Hotellets ledning vill ta emot bröllopsgästerna, men hovet har förklarat att de kungliga inte vill använda sig av hotell och är i strejk.
I går var det förhandlingar inför en medlare, för första gången sedan konflikten bröt ut. Medlingen avbröts efter 14 timmar. På fredag ska fack och arbetsgivare träffas igen hos medlaren.
Prinsessan och hennes Ari ska enligt planerna säga ja till varandra i Nidarosdomen i Trondheim nästa fredag, den 24 maj.

På de här hotellen strejkar de >>

Läs mer:
Norska fackets hemsida www.hraf.no
Strejk på 100 norska hotell 02-05-07
Norska hotellstrejken utvidgas 2002-04-30
Svenska måste jobba på strejkande norskt hotell 02-04-23
Nästan 2000 strejkande i Norge 02-04-22
Norska strejken växer 02-04-16
Norska facket strejkar för bättre OB 02-04-15

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här