Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hotellreceptionist dömd för grovt bedrägeri

En kvinnlig hotellreceptionist har dömts för grovt bedrägeri sedan hon lurat två hotell i Stockholm på sammanlagt 200000 kronor.

Publicerad 1 oktober 2004

Den 27-åriga kvinnan hade två olika hotelljobb som hon pendlade mellan. På båda hotellen arbetade hon som receptionist. I arbetet fick hon tillgång till koder för att kunna logga in sig på hotellens datasystem.

Bedrägerierna gick till så att hon loggade in på datasystemen och förde över pengar som hotellgästerna betalat in till hotellens bankkonton, till sitt eget privata bankkonto.
För att inte bli upptäckt förde hon bara över mindre summor varje gång.
I närmare ett års tid förde hon över pengar vid 33 olika tillfällen. Sammanlagt lurade hon till sig 200 282 kronor innan hotellen upptäckte bedrägerierna.

Den 27-åriga receptionisten polisanmäldes och under rättegången som följde i Stockholms tingsrätt erkände hon alltihop. Hon förklarade sitt handlande med att hon varit hårt psykiskt pressad under en längre tid, och att hon missbrukade mediciner och andra preparat. Men hon hade svårt att redogöra för vad hon gjort med alla pengar. En förklaring var att hon hade hjälpt sina vänner genom att låna ut pengar till dem och bjuda dem på krogen.

På grund av den stora summan pengar hon lurat till sig, missbrukandet av sina arbetsgivares förtroende och de systematiskt upprepade bedrägerierna bör hon enligt Stockholms tingsrätt egentligen dömas till fängelse. Men eftersom hon aldrig tidigare har straffats för något brott och ska betala igen hela summan i skadestånd slipper hon undan med villkorlig dom och samhällstjänst.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här