Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Sandra Folchi

Sandra Folchi är ordförande för nystartade HRF-klubben på restaurang Vapiano på Sturegatan i Stockholm.

Publicerad 12 oktober 2011
inlinebild
Sandra Folchi, nybliven ordförande för sin arbetsplatsklubb. Foto: Privat

Ni är en av de nya klubbar som bildats under HRF:s 35 000-projekt. Varför slog ni till och bildade klubb?  
– Vi är trötta på att bli överkörda. Folk vill få reda på vad de har rätt till och så. Vi känner att vi inte har haft riktig koll. Så när de kom från HRF och höll möte så var det många som gick med.

Hur kom det sig att du blev ordförande?
– Jag är själv ganska ny medlem men jag blev väldigt inspirerad av HRF:arna som kom till jobbet. Mina kollegor föreslog mig och så hade vi omröstning.

Vad är det första ni ska göra?
– Det största som vi vill få igenom är att vi i köket ska benämnas som kockar och inte restaurangbiträden. Vapiano är en riktig restaurang, vi slänger inte bara ihop saker. Sen vill vi se till att vi får betalt för all övertid som vi jobbar.

Varför är det viktigt att ha klubb?
–  Jag tror att det är för att man kan prata med varandra på ett annat sätt än om vi bara vore medlemmar. Det blir lite mer organiserat i stället för att sitta ner på rasten och babbla. Sen tror jag att cheferna måste ta oss mer seriöst så här.

Vad har arbetsgivaren sagt?
– Jag har bara pratat med mina skiftledare men de har bara varit positiva.

Det finns två andra nystartade Vapiano-klubbar. Ska ni ha något samarbete?
–  Jag vet inte, men jag tror att det vore bra. Vi ska ha vårt första möte efter att alla har gått en medlemsutbildning, men efter det skulle det säkert vara bra att sitta ner med de andra klubbarna.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan