Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Pim van Dorpel

HRF-ombudsman Pim van Dorpel är en av de ansvariga för förbundets valarbete under nästa år, och har redan börjat lägga upp strategin.

Publicerad 29 november 2013
inlinebild
Pim van Dorpel, ombudsman på HRF. Foto: Jan Lipka/HRF

Nästa år är supervalåret 2014 då det är val både till EU-parlamentet och riksdagen. Vad är det HRF ska göra?
– Arbetsplatserna är navet för oss så vi kommer att valarbeta på arbetsplatser och via sociala medier. Min roll är att samordna avdelningarna och HRF med andra LO-förbund. Vårt budskap handlar om våra medlemmars vardag, på jobbet men också när man kommer hem. HRF har ett kongressbeslut där vi har fastslagit att vi ska arbeta för ett socialdemokratiskt styrt Sverige. Vi anser att den politik Socialdemokraterna står för skapar bästa förutsättningarna för schysta villkor på arbetsmarknaden.

Hur ska ni konkret jobba med de två valen?
– Europaparlamentsvalet är viktigt för valdeltagandets skull, där vill vi få så många som möjligt att gå och rösta. Vi stödjer inte en enskild kandidat, däremot kommer vi att uppmana våra medlemmar att rösta på Socialdemokraterna. Men mest krut lägger vi naturligtvis på riksdagsvalet i september. Vilken regering vi har påverkar jobben direkt.  

Varför ska facket jobba med valrörelsen?
– Med alliansen har vi sett hur villkoren har försämrats för dem som jobbar, arbetslösheten har ökat och visstiderna blivit fler. Vi är en framtidsbransch och vill fortsätta vara det, men med schysta villkor. Hotell- och restaurangnäringen måste vara hållbar.

Vad säger ni till de medlemmar och förtroendevalda som kommer att valarbeta för andra partier än S?
– HRF:s kongress har slagit fast att vi ska jobba för att få en socialdemokratisk regering. Men vi har föreningsfrihet så det är klart att alla medlemmar och förtroendevalda har rätt att jobba för andra politiska partier. Det går bra att jobba för andra partier om man inte gör det under HRF-flagg. Viktigast där är att det är partier som inte strider mot våra grundvärderingar om allas lika värde och demokrati.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här