Gustav Cansund är servitör på Upper House Dining i Göteborg och vann tävlingen Årets servitör i går.
I går utsågs du till Årets servitör. Hur känns det i dag?
– Det känns otroligt. Nästan lika otroligt som i går kväll men jag börjar smälta det lite nu.
Vilket var det svåraste momentet under tävlingen?
– Jag har alltid haft svårt för att skriva prov så teoridelen var en utmaning. Jag förberedde mig och laddade mentalt inför den.
Gav juryn dig någon extra utmaning under serveringen?
– De hade en del frågor om Stockholm och om Cirkus. Sedan hade jag två fyror, men det blev bara tre vid det ena bordet. De tappade pennor och servetter, saker som kan inträffa när man serverar.
Vad blir nästa grej?
– Den som vinner Årets servitör kvalificerar sig till Nordiska mästerskapen i servering, så jag ska vara med och tävla där.
Skulle du rekommendera andra att tävla i servering?
– Absolut, ju fler desto bättre. Det är också ett sätt att visa och dela med sig av sina kunskaper. I matsalen är man ett team och kan lära sig av varandra.