Nyheter Konst

Hallå där, Camilla Hasselblad

Den 13 januari öppnar Runös Vintersalong, där konstverk av fackligt aktiva inom LO-förbunden ställs ut. Kallskänkan Camilla Hasselblad är en av de uttagna.

Publicerad 26 november 2019
Hallå där, Camilla Hasselblad
Kallskänkan Camilla Hasselblad ställer ut sitt verk ”Sol vs Måne” på Runös Vintersalong. Foto: Privat/Camilla Hasselblad

Hur kom det sig?
– Jag var ute på kurs på Runö med Hotell- och restaurangfacket. Och så fick vi en liten konstrunda. Då berättade de om Vintersalongen, och sade att om man hade något fint som man ville visa så kunde man skicka in det. Jag har ganska roliga fotografier som jag har tagit med mobilen, så jag chansade och skickade in tre stycken. I torsdags hörde de av sig och sade att jag hade kommit med.

Är det första gången du ställer ut?
– Ja. Jag har inte tänkt i de banorna tidigare.

Fotar du mycket?
– Nej, egentligen inte. Jag gillar att ta bilder på det som är häftigt. Jag älskar moln och moder jord och allt som ser lite annorlunda ut. Jag gillar när det finns en wow-känsla.

Får du blodad tand av detta?
– Ja, kanske. Det är alltid kul att få uppskattning för det man gör!

Fakta: Om utställningen

Runö folkhögskola och utvecklingscentrum ligger i Åkersberga utanför Stockholm och håller i LO-förbundens centrala fackliga utbildningar. År 2014 startades Runö Vintersalong, med syfte att lyfta fram kultur inom arbetarrörelsen. I år antogs 25 konstverk från medlemmar i åtta olika LO-förbund. Utställningen öppnas 13 januari och pågår till 21 februari. Läs mer här.