Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Anna Hjorth

Anna Hjorth har just utsetts till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Hotellrevyn, med startdatum den 1 juli.

Publicerad 22 april 2015
inlinebild
Anna Hjorth. Foto: Annika af Klercker

Betyder detta att du tänker sitta på redaktionen i sommar?
– Nej, jag tar en del inskolningsdagar redan i maj och juni. Sedan är jag på plats på allvar i augusti.

Varför sökte du dig till Hotellrevyn?
– Hotellrevyn är en väldigt bra facklig tidning i en journalistiskt spännande bransch. Jag tycker om att göra fackförbundstidning. Det ger möjlighet att belysa olika problem i människors vardag och kanske, i det lilla, kunna bidra till förändring.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har varit journalist i 20 år. Har arbetat på bland annat TT, lokalradiostationer och TV4, men sökte mig sen till fackliga tidningar. Först var jag på Jusektidningen och sen kom jag till Polistidningen. Där var jag i nio år. De senaste två åren har jag frilansat, mest för fackliga tidningar.

Vad vet du om hotell- och restaurangbranschen?
– Framförallt att det är en bransch med ofta otroligt tuffa arbetsvillkor. För mig är den viktig på flera olika sätt. Till exempel för att många hittar sitt första jobb här. Det gäller både för unga och för dem som kommit från ett annat land. Nu ska det bli intressant att lära sig mer. Min egen erfarenhet från branschen är ett sommarjobb på hotell i Tyskland när jag var ung. Jag tyckte det var kul, men jag minns också att vi jobbade nästan jämt. Annars känner jag mest till branschen som gäst på restauranger och hotell. Man har en väldig fördel som journalist. Det är tillåtet för oss att vara nyfikna och ställa de där dumma frågorna. Min erfarenhet är att människor gärna berättar om sitt jobb.

Du har mest skrivit för offentligt anställda, tror du det blir någon skillnad här?
– Offentliga sektorn är ju mer reglerad. Detta betyder verkligen inte att de alltid är perfekta arbetsgivare, men jag misstänker att det finns större möjligheter på privata sidan för den som vill fuska. Kanske är det också svårare att få folk att ställa upp på intervjuer. I offentliga sektorn gäller ju offentlighetsprincipen som underlättar när man vill få fram fakta av olika slag. Det blir intressant att se om det finns sådana skillnader.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här