Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Gravid städerska DO-anmäler hotell

En städerska på ett hotell i Jönköping har anmält sin arbetsgivare till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Enligt kvinnan hade hon anmält intresse för en tillsvidaretjänst, men när en tjänst dök upp var kvinnan gravid och tjänsten gick i stället till någon med kortare anställningstid.

Publicerad 8 augusti 2013

Kvinnan skriver till DO att hon arbetat som städerska på hotellet i Jönköping i nästan två år när hon första gången bad om en tillsvidaretjänst. Hon fick då höra att hon stod i kö för en sådan. Men ett knappt år senare, när två tjänster dök upp, fick hon ingen av dem. I stället gick de till andra anställda, varav åtminstone en arbetat betydligt kortare tid.

Kvinnan misstänker att anledningen är att hon en vecka tidigare berättat för sin chef att hon väntade barn. Detta förnekades av chefen, som i stället ska ha förklarat det med att det i tjänsten ingick visst serveringsarbete och att detta knappast var lämpligt med en stor gravidmage.

DO har nu skickat brev till hotellet med en rad frågor. Senast den 19 augusti ska hotellet ha svarat.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här