Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fylla och låsta nödutgångar på Sörmlandsrestauranger

Blockerade nödutgångar och sovande gäster. Det var vad räddningstjänst, polis och alkoholinspektörer fann under helgens krograzzia i Sörmland.

Publicerad 5 december 2006

I fredags fick 24 restauranger i Sörmland besök av polis, räddningstjänst och alkoholinspektörer från kommunen. Framför allt kontrollerades brandskydd, nykterhet och ordningsvakter. Krister Pettersson, alkoholinspektör i Eskilstuna, var med vid insatsen.
– Det var ungefär likadant som tidigare år. Varken bättre eller sämre. Men på en del områden var bristerna större än på andra.

Flera restauranger hade låst eller blockerat sina nödutgångar, något som kan få katastrofala följder vid en brand.
– På ett ställe hade de låst dörren och på ett annat hade de ställt bord framför en nödutgång. Det är inte alls bra, säger Krister Pettersson.

En del restauranger fick anmärkningar på ordning och nykterhet. På ett par krogar såg inspektörerna hur gäster som var kraftigt berusade tilläts köpa mer alkohol. På ett ställe låg krossat glas över hela golvet och gäster satt och sov vid borden, berättar Krister Pettersson.
– Det var si och så med nykterheten. Men det är otroligt svårt för bartendrarna att hålla koll när det är ett väldigt tryck i baren och folk viftar med händerna för att beställa.

Men alla resultat var inte dåliga. I Eskilstuna gjordes 18 id-kontroller på gäster som såg extra unga ut. Alla visade sig vara över 18 år. Dessutom var alla krogar med ordningsvakter rätt och riktigt bemannade.
– Alla som ska ha vakt hade det. Det var jättebra, säger Krister Pettersson.

Både räddningstjänst och alkoholinspektörer kommer att göra uppföljningar på de krogar som fått anmärkningar. Krister Pettersson tycker att det är viktigt att föra en dialog med krögarna.
– Nu har vi informerat dem om problemen och så får vi se vad vi kan göra åt dem, säger han.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här