Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Franska krögare måste gå på kurs

Det franska parlamentet har tröttnat på restaurangägare som inte kan lagar och regler. I framtiden ska alla blivande krögare utbildas i tre dagar innan de får öppna krog.

Publicerad 25 mars 2004

Det ska bli obligatoriskt med utbildning för nya bar- och restaurangägare i Frankrike.
Idag krävs inga kvalifikationer alls för att köpa ett matställe.
Nyligen beslutade parlamentet att nya ägare måste gå igenom en tredagarskurs, där de ska lära sig branschens regler. Målet är bland annat att de ska få kunskaper om hur de kan servera alkohol för att minska rattfylleri och alkoholism.

– Vi är glada över att man börjar ställa krav på arbetsgivarna, säger Claude Bolbes i fackförbundet CFDT:s hotell- och restaurangfederation.
Fackförbunden tycker att det är absurt att vem som helst kan lansera sig inom krogbranschen, samtidigt som de anställda avkrävs ett allt större yrkeskunnande.
– Vi har länge begärt att ägarna också ska ha ett minimum av kunskaper inom arbetsrätt och juridik. Vi ser ju att arbetsförhållandena ofta är sämst när arbetsgivarna inte har någon erfarenhet inom branschen. Den här lagen går i rätt riktning, säger Claude Bolbes.

De nya utbildningskraven börjar gälla i Frankrike om två år.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.